NIKOME NE BI PALO NA PAMET DA DODA OVO U SIR KAKO BI ŠTO DUŽE BIO SVEŽ: Žena otkrila kako da mu PRODUŽITE SVEŽINU
Sir, Foto: RINA

sjajno

NIKOME NE BI PALO NA PAMET DA DODA OVO U SIR KAKO BI ŠTO DUŽE BIO SVEŽ: Žena otkrila kako da mu PRODUŽITE SVEŽINU

Kako bi sir ostao što duže svež njen savet je vrlo jednostavan

Objavljeno:

Određene vrste plesni dodaju jedinstven ukus nekim vrstama sira, ali kada se pojave na gaudi, trapistu..., i nisu baš poželjne. Čak i kada ih čuvate kako treba može da se desi da se na njima pojavi buđ. Mada mnogi misle da je pravilno čuvanje nemoguće, Patriša Mikelson, vlasnica prodavnice sireva tvrdi da je njegovo skladištenje lakše nego što se čini.

Kako bi sir ostao što duže svež njen savet je vrlo jednostavan. Koristite kocke šećera i tako mu produžite rok trajanja.

Sir
foto: RINA

„Uvek dvostruko zamotajte sir - u voštani ili pek papir - i stavite ga u plastičnu posudu obloženu navlaženom kuhinjskom krpom“, savetuje Patriša. „Nakon toga stavite dve cele kocke šećera u posudu, zatvorite i ohladite.“

Ona takođe preporučuje da posudu držite na gornjoj polici frižidera, jer je tu temepratura idealna. Kocke šećera deluju tako što regulišu atmosferu unutar kutije što pomaže da sir ostane svežiji. One će se vremenom istopiti, a ako još niste pojeli sir morate da ih zamenite. To ćete uraditi tako što ćete očistiti kutiju, pa zamenite vlažnu krpu i vratite sir sa nove dve kokce šećera.

Ovaj savet je odličan za tvrde, slane sireve, a najbolje je rešenje za mekše sorte.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.