SRPSKA ZIMNICA SE NE MOŽE ZAMISLITI BEZ OVAKVIH PAPRIKA: Domaćice ih spremaju na svoj način, ovo je NAJBRŽI RECEPT
Peckane paprike, Foto: Printscreen/RTS

sjajno

SRPSKA ZIMNICA SE NE MOŽE ZAMISLITI BEZ OVAKVIH PAPRIKA: Domaćice ih spremaju na svoj način, ovo je NAJBRŽI RECEPT

Sa ovim receptom za peckane paprike nema greške

Objavljeno:

Pune tegle džema, ajvara, pindjura... znače da se zimnica uveliko sprema. Od pečenih paprika se uglavnom prave skoro svi specijaliteti kojima je bogata zimnica i njihovom ukusu niko ne može da odoli.

Danas vam predlažemo da napravite peckanu papriku koju neki vole više od pečene. Možete da je servirate uz bilo koje jelo kao salatu. Ovaj recept za peckane paprike je odličan i ne postoji šansa da vam ne uspe.

Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Вкуснейшн с Lana ilanavi

Sastojci:

6 kg paprika

1 šoljica esencije

1 kesica konzervansa

1 kesica vinobrana

300 g šećera

150 g soli

malo bibera u zrnu

1 glavica belog luka

1 kg šargarepe

Ajvar
foto: RINA

Priprema:

Paprikama skinite peteljku i izvadite semenke, ali ih ostavite cele. Kratko ih pecnite na vreloj ringli, pa poređajte u posudu i pokrijte krpom. Esenciju, konzervans, vinobran, šećer i so lepo sjedinite.

U većoj posudi poređajte paprike, sipajte malo tečnosti, opet paprike i tako dok ne utrošite sve sastojke. Neka odstoji 24 sata. Zatim paprike poređajte u sterilisane tegle, pa u svaku dodajte šargarepu isečenu na kolutove i krupnije sečen beli luk. Pospite biber u zrnu i prelije tečnošću u kojoj su paprike stajale. Dobro zatvorite.

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

00:37

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.