MUŠKARCI I ŽENE PREKO 50 GODINA POLUDELI ZA OVIM SUPLEMENTOM: Pomaže kod STARENJA, evo u kojoj HRANI ga MOŽETE NAĆI
Bore, Foto: Profimedia

sjajno

MUŠKARCI I ŽENE PREKO 50 GODINA POLUDELI ZA OVIM SUPLEMENTOM: Pomaže kod STARENJA, evo u kojoj HRANI ga MOŽETE NAĆI

"Pojačava čvrstinu kostiju, poboljšava pamćenje i podmlađuje čitav imuni sistem

Objavljeno:

Najnoviji suplement za podmlađivanje je taurin, vrsta aminokiseline koju i ljudski organizam prirodno proizvodi. Međutim, kad njegov nivo počne da opada, može se uzimati u obliku dodatka ishrani ili pojačati u jelovniku namirnice u kojem ga ima.

Prema istraživanju nedavno objavljenom u časopisu "Nauka", eksperimenti na životinjama pokazali su da dnevna suplementacija taurinom može da produži njihov životni vek za čak deset odsto. I ne samo da su miševi koji su dobijali taurin živeli duže, već su bili i zdraviji.

bore
foto: Profimedia

"Taurin pojačava čvrstinu kostiju, poboljšava pamćenje i podmlađuje čitav imuni sistem", izjavio je dr Vidžej Jadav za BBC. Ova supstanca je primenjena i u eksperimentu s majmunima i primećene su vrlo pozitivne promene u težini, nivou šećera u krvi, imunom sistemu i zdravlju kostiju.

Dr Jadav naglašava da treba sačekati da se završe klinički testovi sa ljudima pre nego što lekari počnu da preporučuju široj populaciji da uzima suplement taurina. On je odbio da kaže da li on lično uzima taurin ili ne.

Alp Rose krema, Krema, Lice
foto: Profimedia / Anatolijs Jascuks / Panthermedia /

"Moramo i da proverimo da li ima nekih nuspojava na duže staze", kazao je istraživač.

Nutricionisti podsećaju da taurina ima u mesu i mlečnim proizvodima, a lekari naglašavaju da je jedan od najsigurnijih načina da se podmladite i produžite život kombinacija redovne fizičke aktivnosti, uravnotežene ishrane i zdravog sna.

UTICAJ VREMENA NA ZDRAVLJE

02:34

UTICAJ VREMENA NA ZDRAVLJE

(Espreso/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.