DOMAĆICE, JEFTINA I BRZA TORTA SA PIŠKOTAMA ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Rešite NEZVANE GOSTE za 20 MINUTA (RECEPT)
Torta sa piškotama i jagodama, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

očas posla

DOMAĆICE, JEFTINA I BRZA TORTA SA PIŠKOTAMA ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Rešite NEZVANE GOSTE za 20 MINUTA (RECEPT)

Najbolja torta od 20 minuta, ništa brže niste spremali

Objavljeno:

Kremasta je i brzo se sprema, sastojci nisu skupi, šta više želimo od jedne torte? Ovo je najbolji i najbrži recept za tortu sa jagodama i piškotama.

Verovali ili ne ali sprema se 20 minuta, sve pto treba jeste da umutite šlag i poređajte sve sastojke i to je to.

Jagoda
foto: Zorana Jevtić

Sastojci:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 700 ml mleka
  • 200 g šlaga
  • želatin za dekoraciju
  • 6 kašika šećera
  • 3 velika pakovanja piškota
  • 500 g jagoda
  • 2 pudinga od vanile
  • 125 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
Markiza torta, Piškote
foto: Printscreen/Youtube/Simply Delicious (Jednostavno Ukusno)

Priprema:

  1. Prvo u 400 mililitara mleka sipajte šest kašika šećera i stavite da se kuva. Kada mleko i šećer prokuvaju, dodajte im dva pudinga koja ste prethodno razmutili sa tri kašike mleka. Sipajte puding u mleko lagano, uz mešanje, da se ne naprave grudvice. Kuvajte puding na tihoj vatri dok se ne postane gust, da se, kada ga promešate, vidi trag. Puding ostavite da se hladi.
  2. Umutite maslac penasto sa šećerom u prahu. Umutite mikserom u čvrst šlag slatku pavlaku. Kada se puding ohladi, dodajte mu maslac, pa sve dobro sjedinite zajedno, da masa postane kompaktna, a onda u to dodajte kašiku po kašiku umućene slatke pavlake. Sve zajedno mutite dok fil ne postane glatka masa.
  3. Operite jagode, očistite ih, a onda ih isecite na šire kriške.
  4. Pripremite okrugli kalup sa stranicama. Odvojte 200 ml mleka u dublju posudu. Piškote umačite u mleko, ređajte po dnu kalupa, a onda i uz stranice uspravno. Preko piškota stavite fil, a na njega bogato jagode, koje prekrijte sa još jednim tankim slojem fila. Preko toga ponovo stavite piškote natopljene blago mlekom, pa fil, pa jagode, malo fila, pa piškotama završite tortu. Ostavite je u frižider da se stegne dva-tri sata.
  5. Umutite šlag sa ostatkom mleka. Izvadite tortu, premažite je celu šlagom, pa je ukrasite kriškama jagoda. Skuvajte želatin po uputstvu sa kesice i prelijte preko jagoda na vrhu, pa ostavite da se stegne još malo u frižideru.

Prijatno!

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

01:00

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.