OVAJ BELI RUČAK SERVIRAJTE SAMO NAJBITNIJIM GOSTIMA: Prosto, a ukus kao iz ELITNIH RESTORANA (VIDEO)
Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/yesicancook

prijatno

OVAJ BELI RUČAK SERVIRAJTE SAMO NAJBITNIJIM GOSTIMA: Prosto, a ukus kao iz ELITNIH RESTORANA (VIDEO)

Piletina u bešamel sosu sa sirom, ne može ukusniji ručak

Objavljeno: 16:15h

Piletina je meso koje Srbi najčešće jedu, a ovaj recept niko odbiti neće!

Sastojci:

  • 1/2 kg piletine po želji (bez kostiju)
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 1 kašičica ljute crvene paprike
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 2 manja čena belog luka
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašika sirćeta
  • 1/2 šolje jogurta
  • Za sos:
  • 1-2 kašike putera
  • 1 kašika brašna
  • 1,5 šolja mleka
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice sušenog peršuna
  • 60 g mocarela sira
  • 60 g čedar sira
  • malo svežeg korijandera

Priprema: Meso isecite na kockice, pa posolite i pobiberite, a onda pospite crvenom paprikom, ljutom crvenom paprikom, kuminom, mlevenim belim lukom, pa dodajte paradajz pastu, sipajte sirće i jogurt. Sve dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 1-2 sata. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propžite meso, a zatim i poklopite, pa dinstajte dok ne bude gotovo. Promešajte i isključite šporeta, ali ostavite tiganj sa mesom na njemu. Istopite puter u šerpi, pa dodajte brašno i brzo promešajte. Pazite da ne zagori i da se ne stvore grudvice. Sipajte mleko i dobro promešajte, pa posolite, pobiberite, pospite origanom i peršunom. Kuvajte dok se sos ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prelijte meso sosom, pa pospite rendanim sirevima i seckanim korijanderom. Kada se sir otopi jelo je spremno.

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.