recept
JUGOSLOVENSKE PROJICE SA SIROM KOJE ODOLEVAJU TRENDOVIMA: Uz ovaj RECEPT vaši gosti će uvek tražiti JOŠ
Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a mi vam donosimo recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.
Na proji sa sirom odrasle su generacije na našim prostorima. Jednostavna je, ukusna, zasitna, brzo se sprema i može dugo da stoji.
Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a mi vam donosimo recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.
Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.
Sastojci:
2 jaja
šolja kukuruznog brašna ili palente
šolja belog brašna
šolja jogurta
pola šolje ulja
pola šolje vode (obične ili kisele)
kesica praška za pecivo pola ravne kašičice soli
300 g sira
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.
Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.
(Espreso/telegraf.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!