OVO PRIRODNO SREDSTVO UKLANJA BUĐ I KAMENAC U KUPATILU: Samo ga POPRSKAJTE i gledajte MAGIJU, spas je ZA DOMAĆICE
Buđ u kupatilu, Foto: Profimedia

ribanje

OVO PRIRODNO SREDSTVO UKLANJA BUĐ I KAMENAC U KUPATILU: Samo ga POPRSKAJTE i gledajte MAGIJU, spas je ZA DOMAĆICE

Postoje neki načini kako sve to možete da izbegnete, odnosno kako sve to možete da očistite i da vam bude lakše nakon toga

Objavljeno: 11:31h

Kupatilo jeste prostorija koja može da bude najprljavija u vašoj kući. Naravno da se tu talože različite vrste bakterija i zato morate dobro da vodite računa o svakoj sitnici. To je generalno vlažno područje i pogodno je za stvaranje bakterija. Naravno da vam prašina u kupatilu neće predstavljati najveći problem, kao što vam na primer to predstavlja u dnevnoj sobi.

Dakle, kada je u pitanju dnevna soba stalno ćete se pitati kako da obrišete prašinu jednom zauvek i kako to da ona ne padne samo pola sata nakon što ste sve prebrisali, a već sledećeg dana napada toliko i izgleda kao da niste ni čistili.

Buđ, Ribanje kupatila, Kupatilo
foto: Profimedia

Sa kupatilom je sasvim druga priča, jer kao što smo već rekli, prašina vam neće smetati. Uređenje kupatila je sasvim druga priča. Kamenac i buđ su veoma česta pojava u svim kupatilima i to je nešto sa čim se borimo svi mi, pogotovu sa kamencem.

Postoje neki načini kako sve to možete da izbegnete, odnosno kako sve to možete da očistite i da vam bude lakše nakon toga.

Za kamenac – limuntus

Limuntus je vaš glavni saveznik kada poželite da se rešite kamenca ili možda čak nekih drugih mrlja u kupatilu. Bukvalno vam je samo limuntus potreban, sve ostalo već imate u stanu. A od ostalih stvari će vam trebati samo krpa ili sunđer i voda. Dakle, ovo je najjednostavniji način za čišćenje kamenca i ne morate da bacate pare na skupe proizvode i preparate kako bi vaše kupatilo bilo čisto. Isti je efekat, ako ne i bolji kada koristite limuntus. Sve što treba da uradite jeste da lumuntus prospete na onaj deo gde ima kamenca i naravno da treba malo da sačekate da taj limuntus deluje. Nakon toga samo vlažnom krpom ili vlažnim sunđerom prebrištite taj deo i uživajte u čistom kupatilu.

Buđ
foto: Printscreen/Facebook/Alana Norman

Za buđ – sirće, soda bikarbona i limun

Ni za uklanjanje buđi vam neće biti potrebni neki preskupi preparati. Sve što treba da imate u kući u trenutku kada čistite buđ jeste sirće, soda bikarbona i limun. U vodu prvo dodajte sodu bikarbonu, zatim i limunov sok, a na kraju kada sve to promešate dodajte i sirće i onda malo sačekajte da se sve to lepo rastvori. Sa ovim sredstvom ćete vrlo lako sinuti buđ, kao da je nikada nije ni bilo. Možete po svojoj sopstvenoj proceni da stavite sastojke u vodu, a možete i po receptu koji kaže da u pet litara vode treba da dodate polovinu kesice sode bikarbone i samo jednu trećinu limuna, odnosno njegovog soka, kao i četvrtinu jedne šolje alkoholnog sirćeta. Na ovaj način sigurni ćete biti da ste napravili efikasnu smesu.

Bonus video:

01:57

STOMATOLOG O UTICAJU MASKE NA ZDRAVLJE ZUBA: Pogoršana oralna higijena, LJUDI NAM DOLAZE SA OTOCIMA I APCESIMA

(Espreso/Alvos.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.