TORTA OD KEKSA KOJI SE PRAVI OD 1975. GODINE: Omiljen i DECI i STARIJIMA, a priprema je JEDNOSTAVNA (RECEPT)
Foto: Sherpica Recipes/ Printscreen/ Youtube

Preukusno

TORTA OD KEKSA KOJI SE PRAVI OD 1975. GODINE: Omiljen i DECI i STARIJIMA, a priprema je JEDNOSTAVNA (RECEPT)

Ovaj keks postoji skoro 50 godina, a danas imamo recept za tortu po uzoru na isti

Objavljeno:

Mančmelou proizvodi čuvena fabrika Jaffa Crvenka, a verovali ili ne postoji od 1975. godina. Od tada keks Jaffa i Mančmelou su omiljene poslastice svim generacijama, a danas vam donosimo tortu po uzooru na keks Mančmelou.

Recept za Mančmelou tortu je isuviše jednostavan, samo pratite pažljivo uputstva:

Torta
foto: Sherpica Recipes/ Printscreen/ Youtube

Fil:

  • 200 g šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g crne čokolade
  • 1 pakovanje mančmeloua
  • 3 pudinga od vanile
  • 750 ml mleka
  • 10 žumanaca
  • 1 kašičica arome vanile
  • 1,5 kašika brašna

Kore:

  • 1 kašika sirćeta
  • 50 g oraha (ukoliko ne želite da sušite kore)
  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
Torta, Torta sa malinama
foto: Printscreen/Youtube/Home Made Recipes

Priprema fila:

  1. Uzeti posudu u kojoj ćete u malo hladnog mleka razmutiti puding i šećer, pa dodati brašno. Izmešati sve da se leo sjedini, pa dodati žumanca.
  2. Preostalo mleko ugejati do ključanja i dodati razmućenu masu u to i mešati dok se ne zgusne.
  3. Margarin držati na sobnoj temperaturi. Umutiti ga i u njega dodati prethodni fil koji se skroz ohladio.
  4. Na svakom mančmelou odvojiti beli deo od keksa.
  5. Fil podeliti na tri dela, u prvi deo dodati izmrvljene keksiće od mančmeloua, drugi deo će ostati žut, a u treći otopiti čokoladu, dodati i izmešati.

Priprema kora:

  1. Ako pravite kore koje moraju dugo da se suše onda malo grejte rernu, na maksimalno 120 stepeni.
  2. Penasto umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, a na kraju i sirće. Kora se suši oko jedan sat.
  3. Ipak, ako ne volite te bele kore napravite obične. Postupak je isti osim što na kraju dodajte orahe. Kad dodate orahe više ne mutite mikserom već špatulom pažljivo promešate. Ovakva kora se peče oko 15 minuta na 200 stepeni.
  4. Za tortu je potrebno ispeći dve identične kore.

Redosled ređanja:

  1. Na koru prvo nanosite fil u koji ste namrvili keks od mančmeloua, zatim drugi žuti deo, beli deo mančmeloua, čokoladni fil, pa druga kora. Odozgo možete dekoristati kako god vi želite.

Pre posluženja torta mora bar nekoliko sati da odstoji u frižideru.

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.