BEZ OVE SALATE NE MOŽEMO DA ZAMISLIMO ZIMNICU: Zbog ovakvog PRELIVA je Srbi obožavaju, prava je VITAMINSKA BOMBA
Šarena salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

recept

BEZ OVE SALATE NE MOŽEMO DA ZAMISLIMO ZIMNICU: Zbog ovakvog PRELIVA je Srbi obožavaju, prava je VITAMINSKA BOMBA

Šarena salata nije teška za pripremu

Objavljeno:

Sve domaćice koje spremaju zimnicu, znaju da je šarana ili vitamnska salata nezaobilazna. Salata bogata raznovrsnim povrćem koje se kiseli je odličan izbor kada želite nekih brzinski prilog, pogotovo uz pečenje. Napravite veću količinu, jer šarenu salatu možete da služite i na slavama.

Sastojci:

1 kg paprika

1 kg kupusa

Šarena salata, Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

1 kg krastavčića

1 kg karfiola

1/2 kg zelenog paradajza

1/2 kg šargarepe

1-2 ljubičasta luka

Šarena salata, Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Za preliv:

3 l vode

1 l sirćeta

9 kašika soli

9 kašika šećera

1 vinobran

Priprema:

Šarena salata, Zimnica
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Dobro operite sve povrće, pa kupus izrendajte, papriku isecite na trake, krastavac, šargarepu i paradajz na kolutove, a ako koristite ljubičasti luk onda njega isecite na rebarca. Karfiol isecite na manje cvetove.

Povrće dobro promešajte u nekoj većoj posudi. U šerpi pomešajte vodu, sirće, so, šećer i vinobran. Ostavite da proključa, pa prelijte povrće i opet lepo promešajte. Umotajte krpom, a onda i ćebetom i ostavite da odstoji 24 sata.

Povremeno promešajte, a zatim povrće stavite u sterilisane tegle. Dobro ga pritisnite, pa prelijte tečnošću u kojoj je stajalo. Tečnost mora da bude preko povrća, a bitno je i da ono ne pliva po tegli, nego da je dobro pritisnuto.

Majke i snajke

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.