recept
ČUVENI RECEPT ZA PAMUK KIFLICE ZA KOJI BI SRPKINJE PLATILE: Zbog 1 sastojka su mnogo BOLJE od OBIČNIH
Ne zna se da li su bolje za većeru ili doručak
Skoro svaka domaćica ima svoj recept za kiflice, ali pamuk kiflice oduševile su svakog ko ih je probao!
Sastojci:
- oko 1 kg brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 jajeta
- 400 ml toplog mleka
- 180 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- Za nadev:
- 400 g feta sira
- 100 g kisele pavlake
Priprema: U posudu sipajte toplo mleko i kvasac sa šećerom, pa promešajte. Dodajte 2 belanceta i ulje i sve lepo sjedinite. Postepeno dodajte brašno i so i umesite testo. Nauljite ga i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat i po vremena. Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i podelite na nekoliko delova (oko 10-12) i oblikujte loptice. Svaku razvucite oklagijom u obliku kvadrata, nafilujte sirom koji ste pomešali sa pavlakom, pa urolajte i savijte u obliku polumeseca. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pokrijte, pa ostavite da nadođu dok se rerna greje. Premažite umućenim žumancima i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15 minuta.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!