GINEKOLOG DAO 7 SAVETA ZA ŽENE NA ODMORU: Jedne stvari se GROZI, samo ovako ćete proći BEZ INFEKCIJA
Vagina, Foto: Profimedia

pažnja!

GINEKOLOG DAO 7 SAVETA ZA ŽENE NA ODMORU: Jedne stvari se GROZI, samo ovako ćete proći BEZ INFEKCIJA

Ovo doba godine je poznato po infekcijama na osetljivom području, koje možete izbeći pridržavanjem jednostavnih higijenskih pravila

Objavljeno:

Osetljivo područje, naziva se „osetljivim“ iz više razloga, ali u osnovi zato što ga je vrlo lako „poremetiti“ i lako možete stvoriti manje neprijatnosti ali i ozbiljnije probleme.

Osetljiva oblast ne uživa u letu na isti način kao vi. Možda vam govorimo o nečemu što ste već primetili na svojoj koži (i u donjem vešu), pošto su veoma visoke letnje temperature definitivno uticale na to koliko se i vi tamo dole osećate sveže. Ovo doba godine je poznato po infekcijama na osetljivom području, koje možete izbeći pridržavanjem jednostavnih higijenskih pravila.

vagina
foto: Profimedia

Kako da očuvate svoje osetljivo područje zdravim tokom leta?

Sada kada je leto stiglo i kada se spremamo za dugo očekivane odmore, bilo bi dobro da imamo na umu neka jednostavna pravila koja će nam, sa ginekološke tačke gledišta, olakšati život i pomoći da izbegnemo neprijatne situacije.

Poznato je da leto, iako je možda najlepše doba godine, uglavnom za žene rizik od dosadnih infekcija osetljivog područja. Toplota i vlaga, zajedno sa pojačanim znojenjem i dehidracijom stvaraju najpovoljnije uslove za rast patogena u vagini, uglavnom gljivica.

Nepravilna upotreba tampona, mokrih kupaćih kostima, mokrih peškira za plažu kao i intenzivniji seksualni život u letnjim mesecima takođe su faktori rizika koji mogu negativno uticati ako ne budemo oprezni. Slična situacija je i sa cistitisom.

Vagina
foto: Profimedia

Zato je dobro obratiti malo više pažnje na neke principe dobre higijene:

  1. Često pranje i dobra higijena tela
  2. Pijte puno vode i izbegavajte dugo, direktno izlaganje suncu
  3. Izbegavajte usku i sintetičku odeću i donji veš, preferirajući pamučne komade
  4. Dobro operite i osušite kupaće kostime i peškire pre upotrebe
  5. Posle kupanja u moru menjamo mokri kupaći kostim suvim i ne sedimo na tuđim peškirima ili na ležaljkama, a da ne stavimo svoj peškir
  6. Dobro pranje i pražnjenje bešike nakon seksa
  7. Ako koristite tampone, često ih menjajte

Žene koje su, uprkos brizi, i dalje sklone infekcijama ili cistitisu, ipak ne treba da očajavaju. Za dodatnu zaštitu i bezbrižnije leto dobro je konsultovati se sa lekarom koji im može pomoći raznim farmaceutskim preparatima.

DOŠLO MI PET ŽENA S KANCEROM, TRI SU IMALE UREDAN PAPATEST Ginekolog upozorio na opasnu infekciju koja pogađa i mlađe žene:

05:11

DOŠLO MI PET ŽENA S KANCEROM, TRI SU IMALE UREDAN PAPATEST Ginekolog upozorio na opasnu infekciju koja pogađa i mlađe žene

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.