Kora od lubenice, Foto: Dragan Milenkovic/Printscreen/Youtube
predivno
SLATKO OD KORE LUBENICE JE DELIKATES SRPSKIH DOMAĆICA: Ne daju se samo SVINJAMA, ovaj RECEPT čuva TAJNU
Slatko od kore lubenice je prvoklasni specijalitet srpskih domaćica
Objavljeno:
Ako ste mislili da se kora od lubenice samo svinjama daje, e pa pogrešili ste. Ovo slatko je delikates nad delikatesima, ne možete pogrešiti ako ga spremite.
Slatko od kore lubenice je prvoklasni specijalitet srpskih domaćica:
- kora lubanice 1,5 kg
- šećer 1,5 kg
- voda 500 ml
- limun 1
- rozetla 2 lista
Priprema:
- Isecite na manje kocke i ubacite ih u ključalu vodu. Čim voda ponovo provri, sklonite s vatre, procedite i kockice ostavite u cediljci. Šerpu vratite na šporet, opet sipajte vrelu vodu, pa kad provri, opet ubacite kockice. Postupak ponovite devet puta.
- Zagrejte pola litre vode i, neprestano mešajući, postepeno dodajite šećer. Kad provri, špinujte oko pola sata, pa dodajte kockice i kuvajte oko sat vremena.
- Na pola kuvanja dodajte rozetlu i limun isečen na kolutove. Ohlađeno slatko sipajte u tegle.
DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI:
(Espreso/ Blic žena recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!