POSAN PASULJ NA VODI, IDEALAN ZA GOSPOJINSKI POST: Pikantan i punog ukusa, NEMA RAZLIKE i kompromisa (RECEPT)
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

za vernike

POSAN PASULJ NA VODI, IDEALAN ZA GOSPOJINSKI POST: Pikantan i punog ukusa, NEMA RAZLIKE i kompromisa (RECEPT)

Ovakav pasulj retko ko će da spremi bez ulja, kada ga probate zahvaljivaćete se u komentarima

Objavljeno:

Ako volite pikantniji pasulj, ovaj će vas oboriti sa nogu. Najbolje je da koristite šareni, jer najukusniji bude, i najbolji je kada odstoji 24h posle kuvanja, što više stoji to je ukusniji. Ako ga spremate za Gospojinski post, onda sve spremajte na vodi.

Recept za čorbast pasulj i nije toliko čorbast, gust je i ukusan, a uvek možete doliti više vode i da ne pustite da ispari. Evo kako se sprema posan pikantni čorbast pasulj:

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Sastojci:

  • šareni pasulj (500g)
  • Crni luk (koliko god želite)
  • Aleva obična (kašičica)
  • Aleva ljuta (kašičica)
  • So
  • Biber

Priprema:

  1. Stavite luk da se dinsta na vodi sa malo soli, a onda kada omekša dodajte ostale začine i mešajte
  2. Pasulj (koji je prethodno barem prenoćio) sipajte sa dosta vode i kada provri ostavite na nižoj temoeraturi da se krčka
  3. Što se duže krčka to će biti boljeg ukusa

VELIKI ČASNI POST: Evo zašto je temelj hrišćanskog puta i spasenja:

05:28

VELIKI ČASNI POST: Evo zašto je temelj hrišćanskog puta i spasenja!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.