DOMAĆI "KERATIN" PREPORUČUJE NAJPOZNATIJI BEOGRADSKI FRIZER: Obnoviće vam KOSU bolje nego onaj iz SALONA
Kosa, Foto: Profimedia / Robbi Akbari Kamaruddin / Alamy / Alamy /

jeftinije kod kuće

DOMAĆI "KERATIN" PREPORUČUJE NAJPOZNATIJI BEOGRADSKI FRIZER: Obnoviće vam KOSU bolje nego onaj iz SALONA

Najbolja varijanta za ispravljanje kose je keratin, ali i za njenu obnovu, evo kako da napravite jedan kod kuće

Objavljeno:

Čim se pojavio u frizerskim salonima, tretman keratinom postao je vrlo popularan. Keratin ispravlja kosu i daje joj svilenkast i gladak izgled.

Zahvaljujući njemu, oštećena i suva kosa počinje polako da vraća sjaj i gustoću, a održavanje je drastično lakše – kosa se jednostavno osuši fenom i bez feniranja ili korišćenja drugih sredstava ostaje ravna i sjajna.

Na sreću mnogih pripadnica lepšeg pola, domaća verzija keratina se može napraviti kod kuće. Ovo je mnogo jednostavnija i jeftinija varijanta, s tim što nije dugoročno rešenje kao tretman u salonima, ali se svakako dobija sličan efekat.

Kosa
foto: Profimedia

Potrebno:

  • 1 šolja vode
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašika ulja za bebe.

Postupak:

U vodu sipajte kukuruzno brašno, sačekajte da provri, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte bebi ulje i ponovo promešajte. Sačekajte da se ohladi, a zatim nanesite na celu kosu i ostavite 20-25 minuta, kako prenosi Story.hr. Nakon toga operite kosu.

Kosa
foto: Profimedia

A imamo za vas još jedan prirodni recept za keratin koji preporučuje i naš poznati frizer.

Dve kašike lana prelijte čašom vode i kuvajte oko 5 minuta. Nakon toga procedite, a dobijenu smesu pomešajte sa izgnječenom bananom. U to možete dodati po želji arganovo ulje ili neko drugo. Ovako dobijen keratin držite oko sat vremena, nakon toga operite kosu i dobro osušite, pa pređite peglom jer keratin „voli“ toplotu i potrebne su mu visoke temperature da bi mogao da prodre duboko u dlaku.

Ovaj trik je podržao i jedan od naših najboljih frizera, Nikola Kulezić, koji je dospeo i u Ginisovu listu rekorda za najduže nadograđenu kosu.

EMOTIVNO SAM NESTABILNA, KADA ČUJEM PRIJOVIĆKU OTPADNU MI KOSA I GAĆE! Edita šokirala: Tea je bezobrazna, ŽELIM DA JE GLEDAM:

01:37

EMOTIVNO SAM NESTABILNA, KADA ČUJEM PRIJOVIĆKU OTPADNU MI KOSA I GAĆE! Edita šokirala: Tea je bezobrazna, ŽELIM DA JE GLEDAM

(Espreso/ Zadovoljna.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.