GLAVU OD OVE RIBE NIKAD NEMOJTE JESTI, OPASNA JE: Evo koju JEZIVU STVAR može IZAZVATI KOD LJUDI
Riba, Foto: Tamara Trajković

oprez

GLAVU OD OVE RIBE NIKAD NEMOJTE JESTI, OPASNA JE: Evo koju JEZIVU STVAR može IZAZVATI KOD LJUDI

Nazvana na različite načine, Sarpa salpa ili Salema, ali i "riba iz snova", ima hiljadugodišnju istoriju: čak su je i stari Rimljani koristili kao rekreativnu drogu tokom ceremonija

Objavljeno:

Mala i naizgled bezopasna zlatnoprugasta riba koja živi širom Mediterana i na istočnoj obali Afrike (ali se može videti i na severu do obale Bretona) i koja pliva blizu površine, kao i na dubini od 70 m. , u testovima sadrži razne psihotropne supstance, piše Novi list.

Nazvana na različite načine, Sarpa salpa ili Salema, ali i "riba iz snova", ima hiljadugodišnju istoriju: čak su je i stari Rimljani koristili kao rekreativnu drogu tokom ceremonija.

Međutim, naučno se još uvek vrlo malo zna o tome. Mora se, međutim, reći da je glava ribe ta koja izaziva ove efekte, dok jedenje ostatka tela ne bi imalo kontraindikacija.

To svakako nije jedina halucinogena riba. Indijska istraživačka grupa pokušala je da proceni stanje psihotropnih vrsta riba, napominjući da su one različite i prilično česte u tropskim vodama.

Međutim, mnoge ribe same po sebi nisu halucinogene, već postaju halucinogene za ljude jer se hrane algama sa ovim svojstvima, a to se prvenstveno dešava kod tropskih vrsta.

Ali čak i kada je u pitanju sarpa sarpa sumnja ostaje. U stvari, moguće je da jede posidonia oceanica i da joj upravo ona daje psihotropna svojstva, piše Novi list.

01:03

VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša

(Espreso/Novi list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.