domaćinski dezert
STARINSKE VANILICE SE PRAVE ISKLJUČIVO SA MAŠĆU: Da bi bile MEKANE kao duša, upotrebite bakin TRIK (RECEPT)
Srpski slatkiš koji svi obožavate se sprema vrlo jednostavno, sve što treba jeste da pustite testo da malo prenoći
Moja mama i baka nikada nisu pravile debele vanilice, i svi su od njih tražili recept, neko vreme su ih čak i prodavale, ali je potražnja bila ogromna, pa su morale da prestanu.
Ukratko toliko su dobre da niko nikada zaista nije jeo bolje. Trik je jednostavan, razvijte testo da bude dovoljno tanko. Što se kalupa tiče možete koristiti klasične, ali one su uvek pravile u obliku cvetića.
Sastojci
Potrebno je:
- 450 g brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 g šećera u prahu
- 250 g džema od šljiva
- 200 g masti
- 3 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1/2 limuna - sok
- 1 limun - kora
Priprema
- Umutiti mast sa 3 kašike šećera, jednim celim jajetom i jednim žumancetom, sokom od polovine limuna i narendanom korom od jednog limuna (koru rendati na sitno rende).
- Dodati 450 g brašna i zamesiti testo.
- Pobrašnjaviti radni deo i razvući testo. Rernu zagrejati na 180 C.
- Modlicama vaditi vanilice, ređati ih na pleh i peći u namašćenom plehu dok ne porumene. Ispečene vanilice ostaviti da se prohlade.
- U velikom dubokom tanjiru pomešati vanilin šećer i šećer u prahu. Prohlađene vanilice tretirati na sledeći način: Jednu vanilicu premazati džemom i preklopiti drugom vanilicom. Ovako formiranu vanilicu uvaljati u prethodno pomešanom prah šećeru i vanilin šećeru.
ŠVERCUJU SVE, OD ŽIVOTINJA, PREKO LJUDI DO DROGA Srpki carinici svakodnevno otkrivaju brojne krijumčare: OVO JE NJIHOV RECEPT:
(Espreso/ Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!