OVA REČNA RIBA JE NAJJEFTINIJA, A NAJZDRAVIJA IZ RADNJE: Može da košta i 400 dinara KG, evo kako se sprema (RECEPT)
Tolstolbik riba, Foto: Tamara Trajković

jeftino a dobro

OVA REČNA RIBA JE NAJJEFTINIJA, A NAJZDRAVIJA IZ RADNJE: Može da košta i 400 dinara KG, evo kako se sprema (RECEPT)

Najukusnija pečena riba koju ćete jesti na našem području, za malo para nahranićete celu porodicu

Objavljeno:

Ko peče ribu, manje čisti. To bi trebalo da bude nepisnano pravilo svih kuvara. Em je zdravije pripremati je tako, em je mnogo manje mučenja.

Pripremite jednu od najzdravije rečne ribe - Tolstolbik, ovaj recept nema greške.

Sastojci:

  • so i biber,
  • nekoliko kašika kukuruznog brašna i kukuruznog griza,
  • 1 kg svežih šnicli tolstolobika,
  • 2-3 kašike ulja,
  • 1 kašika aleve, tj. mlevene crvene paprike (slatke i ljute po ukusu)
Post, Pijace, Riba
foto: Aleksandar Stojanović

Napomena:

Navedena količina je za 4 osobe. Naravno da vi to uvek možete povećati ili smanjiti u zavisnosti od vaših apetita i broja osoba za koje pripremate jelo.

Priprema:

  1. Šnicle tolstolobika posolite i pobiberite.
  2. Svaku šniclu uvaljajte u mešavinu kukuruznog brašna i paprike.
  3. Tepsiju obložite papirom za pečenje i premažite uljem. Poslažite šnicle tolstolobika.
  4. Tepsiju sa ribom stavite u rernu zagrejanu na 250°C. Posle 5-10 minuta pečenja, izvadite tepsiju, okrenite ribu i vratite sve u rernu na još 15-20 minuta. Temperatura pečenja treba da bude što viša kako bi pečenje kraće trajalo i kako se riba ne bi presušila.
  5. Ispečenu ribu poslužite sa krompir salatom ili nekim drugim prilogom po želji.

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:

01:00

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha

(Espreso / Kuvarancije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.