za slavu
MIMOZA SALATA BOLJA ČAK I OD RUSKE: Izdvaja je posebna VRSTA SIRA, bez koje nije ORIGINAL (RECEPT)
Idealna salata za slavske trpeze koju ste do sada izbegavali da spremate, a mnogo je lakša
Svi volimo Rusku salatu, ali isto tako svi znamo da nam treba još nešto, pa spremamo i slane rolate, razne salate sa testeninama, ali ono što je imperativ na našim slavskim i proslavnim trpezama jeste različitost. Zbog toga vam donosimo recept za jednostavnu Mimoza salatu.
Mimoza salata se vrlo često jede i kao glavno jelo, i iako postoji mnogo varijacija na temu za ovaj recept, originalan je najbolji. Čak je mnogo jednostavniji od recepta za rusku salatu.
Sastojci:
- 200 g kačkavalja
- so, biber
- 4 krompira
- 2 veće šargarepe
- 200 g šunke
- 350 g pavlake
- 5 kuvanih jaja
- 5 kiselih krastavčića
- 200 g majoneza
Priprema:
- U šerpu stavite oljušten krompir i šargarepu, pa prelijte vodom da ogrezne. U drugu posudi stavite jaja da se kuvaju.
- Kada se povrće i jaja skuvaju, ostavite ih da se ohlade. Jaja oljuštite, odvojte dva žumanca sa strane, pa belanca i ostala jaja zajedno sa krompirom i šargarepim izrendajte na krupno rende.
- Šunku, kačkavalj i krastavčiće takođe izrendajte. Pavlaku i majonez sjedinite i začinite po ukusu.
- U staklenu posudu poređajte rendani krompir, pa ga posolite i pobiberite i premažite prelivom od pavlake i majoneza. Poređajte šunku, pa namažite tanak sloj preliva.
- Pospite izrendanu šargarepu, pa preko nje namažite pavlaku i majonez. Jaja i kisele krastavce poređajte i premažite ostatkom preliva. Odozgo pospite kačkavalj, izmrvljena žumanca i dekorišite po želji. Ostavite u frižideru najmanje tri sata.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!