MIMOZA SALATA BOLJA ČAK I OD RUSKE: Izdvaja je posebna VRSTA SIRA, bez koje nije ORIGINAL (RECEPT)
Mimoza salata, Foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

za slavu

MIMOZA SALATA BOLJA ČAK I OD RUSKE: Izdvaja je posebna VRSTA SIRA, bez koje nije ORIGINAL (RECEPT)

Idealna salata za slavske trpeze koju ste do sada izbegavali da spremate, a mnogo je lakša

Objavljeno:

Svi volimo Rusku salatu, ali isto tako svi znamo da nam treba još nešto, pa spremamo i slane rolate, razne salate sa testeninama, ali ono što je imperativ na našim slavskim i proslavnim trpezama jeste različitost. Zbog toga vam donosimo recept za jednostavnu Mimoza salatu.

Mimoza salata se vrlo često jede i kao glavno jelo, i iako postoji mnogo varijacija na temu za ovaj recept, originalan je najbolji. Čak je mnogo jednostavniji od recepta za rusku salatu.

Torta od jaja, Slana torta, Tortilje, Mimoza, Salata, Rolat sa spanaćem, Rolat, Jaja, Recept
foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 200 g kačkavalja
  • so, biber
  • 4 krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 200 g šunke
  • 350 g pavlake
  • 5 kuvanih jaja
  • 5 kiselih krastavčića
  • 200 g majoneza
Torta od jaja, Slana torta, Tortilje, Mimoza, Salata, Rolat sa spanaćem, Rolat, Jaja, Recept
foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

Priprema:

  1. U šerpu stavite oljušten krompir i šargarepu, pa prelijte vodom da ogrezne. U drugu posudi stavite jaja da se kuvaju.
  2. Kada se povrće i jaja skuvaju, ostavite ih da se ohlade. Jaja oljuštite, odvojte dva žumanca sa strane, pa belanca i ostala jaja zajedno sa krompirom i šargarepim izrendajte na krupno rende.
  3. Šunku, kačkavalj i krastavčiće takođe izrendajte. Pavlaku i majonez sjedinite i začinite po ukusu.
  4. U staklenu posudu poređajte rendani krompir, pa ga posolite i pobiberite i premažite prelivom od pavlake i majoneza. Poređajte šunku, pa namažite tanak sloj preliva.
  5. Pospite izrendanu šargarepu, pa preko nje namažite pavlaku i majonez. Jaja i kisele krastavce poređajte i premažite ostatkom preliva. Odozgo pospite kačkavalj, izmrvljena žumanca i dekorišite po želji. Ostavite u frižideru najmanje tri sata.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.