UKLONITE BAKTERIJE SA SUNĐERA U SAMO PAR KORAKA: Nakvasite ga i stavite NA OVO MESTO, sve će nestati
Sunđer, Foto: Profimedia

sjajno

UKLONITE BAKTERIJE SA SUNĐERA U SAMO PAR KORAKA: Nakvasite ga i stavite NA OVO MESTO, sve će nestati

Istraživanje objavljeno u časopisu Scientific Reports iz 2017. godine pokazalo je da sunđerom za pranje suđa širimo milione bakterija po domu

Objavljeno:

Mnogi koriste sunđere za pranje sudova za čišćenje tanjira, šerpi, pribora za jelo, ali i različitih površina u domu – od ploča na šporetu, preko polica u frižideru do kuhinjskih ormarića ili sličnih mesta.

Istraživanje objavljeno u časopisu Scientific Reports iz 2017. godine pokazalo je da sunđerom za pranje suđa širimo milione bakterija po domu.

Čak i kada mislite da je sunđer čist, u njemu se nalaze mnogobrojni mikroorganizmi kojima možemo ugroziti sopstveno zdravlje i zdravlje ukućana.

Sunđer, Čišćenje
foto: Profimedia

Studija objavljena u magazinu Journal of Environmental Health otkrila je da većinu – čak 99 posto bakterija možemo ukloniti iz sunđera ako ga stavimo u mikrotalasnu pećnicu na 90 sekundi punom snagom, prenosi Zadovoljna.hr.

Šta treba uraditi?

U mikrotalasnu pećnicu smete staviti samo sunđere koje ne sadrže metale.

Sunđer obavezno mora biti mokar. Dobro je nakvasite pre stavljanja u mikrotalasnu pećnicu.

mikrotalasna
foto: Profimedia

Stavite li mokar sunđer na 90 sekundi punom snagom uklonićete 99 posto bakterija, uključujući i E.coli, pokazalo je istraživanje objavljeno u Journal of Environmental Health.

Pažljivo izvadite sunđer iz mikrotalasne pećnice i pustite da se ohladi pre korištenja jer će biti vrlo vruć pa može izazvati opekotine.

01:34:49

MAJKE I SNAJKE SE04 VELIKO FINALE

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.