recept
PRAVA SRPSKA POSLASTICA ZBOG KOJE ĆETE POLIZATI I TANJIR: Plazma torta sa makom je LETNJI HIT, preliv je FANTAZIJA
Plazma torta sa makom je sve popularnija, a pravi se baš lako
Poslastice sa makom spadaju u klasike, a ljudi se dele na one koji ga obožavaju ili ga ne vole. Ako ste ljubitelj maka, onda vam predlažemo da ga pomešate sa najpoznatijim srpskim keksom, plazmom, i napravite tortu kojoj niko neće moći da odoli.
Na YouTube su svi poludeli za ovim receptom za plazma tortu, a iznenadićete se koliko je jednostavna priprema, a ukus fantastičan.
Sastojci:
Za glazuru:
150 g bele čokolade
70 ml slatke pavlake
Za koru:
1 vanilin šećer
4 kašike griza
650 ml mleka
200 g putera
200 g mlevenog maka
220 g šećera
400 g mlevene plazme
Priprema:
U šerpi pomešajte mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Dobro promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte puter i mešajte dok se ne istopi.
Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevenu plazmu i dobro promešajte. Sipajte smesu u vatrostalnu posudu i stavite u frižider. Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko torte. Vratite u frižider i ohladite još nekih 15 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!