OTKRIVENO ZAŠTO SU DECA ROĐENA U AVGUSTU POSEBNA: Imaju razlog da se RADUJU više nego drugi, PREDODREĐENI su za OVO
Bebe, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ Attila Balazs

OBRATITE PAŽNJU

OTKRIVENO ZAŠTO SU DECA ROĐENA U AVGUSTU POSEBNA: Imaju razlog da se RADUJU više nego drugi, PREDODREĐENI su za OVO

Bebe rođene u avgustu su ili Lavovi ili Device prema horoskopskom znaku. Lako ih je voleti, imaju veoma jake karakterne osobine. Predodređeni su za vedrinu, uostalom, kao i vreme koje im je prethodilo

Objavljeno: 07:10h

Vrhunac je leta, a trudnice željno iščekuju dan kada će se poroditi, posebno ako im je termin porođaja u avgustu. Iako trudnice teško podnose visoke temperature, dobra vest je da imaju razloga da se raduju jer su bebe rođene u avgustu jedinstvene iz više razloga.

Bebe rođene u avgustu su ili Lavovi ili Device prema horoskopskom znaku. Lako ih je voleti, imaju veoma jake karakterne osobine. Predodređeni su za vedrinu, uostalom, kao i vreme koje im je prethodilo!

1. Biće velike na rođenju

Statistički gledano, bebe rođene u leto imaju veću porođajnu težinu od onih rođenih u drugim godišnjim dobima. Veća porođajna težina povezana je sa dobrim zdravljem deteta u kratkom i dugoročnom periodu.

2. Biće viši od svojih vršnjaka u odraslom dobu

porodiliste, porodilište, bebe, beba
foto: Profimedia

Isto istraživanje je pokazalo da letnje bebe takođe odrastaju u nešto više ljude od svojih vršnjaka rođenih u drugim godišnjim dobima. Istraživanja sugerišu da su ovi rezultati povezani sa većom izloženošću trudnica vitaminu D.

3. Manja verovatnoća da će razviti bipolarni poremećaj

Prema studiji iz 2012. godine, bebe rođene u avgustu (i julu!) su imale mnogo manje šanse da razviju bipolarni poremećaj, za razliku od onih rođenih u drugim mesecima. Opet, veruje se da je najvažniji faktor izloženost budućih majki vitaminu D, ali naučnici još uvek ne mogu da dokažu zašto je mnogo manje slučajeva bipolarnog poremećaja kod ljudi rođenih u letnjim mesecima.

4. Prati ih sreća

Istraživanje sprovedeno 2005. godine otkrilo je da su prolećne i letnje bebe, posebno one rođene u aprilu i avgustu, mnogo srećnije od beba rođenih između septembra i februara.

5. Pozitivniji su

Prema istraživanjima, bebe koje slave rođendan u letnjim mesecima imaju pozitivniji stav prema životu. To bi moglo da se dovede u vezu sa hipertimskim temperamentom, odnosno veoma pozitivnim stavom, koji se vezuje za letnje mesece.

00:14

Nadica Ademov otkrila pol bebe

(Espreso/miss7mama.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.