recept
OVO STARINSKO JELO NA KAŠIKU SVI JEDU LETI I STARE MAJKE SU ČESTO SPREMALE: Lagano je i držaće vas SITIM duže vreme
Krompir čorba je super predlog za pravi letnji ručak
Kada želite brzo da napravite ručak za celu porodicu, a ne spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa, onda je naš predlog da probate krompir čorbu. Ona nije komplikovana za pripremu, a uspeva i potpunim početnicima u kuhinji.
U krompir čorbu možete da dodajte i povrće po želji, a možete čak da dodate i malo mesa. Ukus je fantastičan, a gotova je za manje od pola sata.
Sastojci:
400 g krompira
1 šargarepa
1 štapić celera
1 kašika masti
1 kocka za supu
1 kašičica slatke crvene paprike
1 jaje
2 kašike kisele pavlake
1 veza peršuna
Priprema:
U šerpi istopite mast, pa kratko propžite krompir koji ste iseckali na kockice, kao i rendanu šargarepu i seckani celer. Posolite pobiberite, pospite slatku papriku i sipajte vodu. Kuvajte nekih 20 minuta, pa dodajte kocku supe i mešajte dok se ne istopi.
Ostavite da se kuva još par minuta, dok se krompir ne skuva, pa isključite šporet. Umutite jaje sa kiselom pavlakom, pa dodajte u čorbu i brzo promešajte. Pospite seckanim peršunom.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!