jezivo
OVO NIJE BILO U VREME NAŠIH BAKA, OVOLKA VOĆKA MOŽE SAMO IZ LABORATORIJE DA IZAĐE: Nećete je više ni PIPNUTI (FOTO)
Kada vidite voće uglavnom odmah znate koliko je hemije sipano u njega, ali ovome se nismo nadali
Kajsije i nektarine su u vreme moje mladosti uglavnom bile slične veličine, nektarina je bila prirodno veća, a kajsije su bile sočne, zrele i krupne. Kvalitetnu kajsiju na pijaci nisi mogao da omašiš.
Danas su stvari drugačije, sve je puno pesticida, rano đubrenje i prskanje uglavnom uništi pola roda kajsija, u nektarine se ubrizgava sve i svašta samo da bi dobile na volumenu i da bi bile što veće.
Takve nektarine nemaju ni ukus ni slast, samo nešto što povremeno podseti ili "zamiriše" na ovo dobro poznato voće. S druge strane, kajsije se beru prerano, bivaju sve sitnije, a prskanje u 90% slučajeva uništi plod.
Ako niste znali, što sitnija kajsija, to je džem od kajsija lošijeg kvaliteta.
U svakom slučaju, kada smo videli ove dve voćke zanemeli smo, ne zna se koja je manje ono što treba da bude, a nektarinu nećemo više u životu kupiti.
Šta vi mislite, da li su prave srpske voćke nestale sa tržišta, da li je sve što jedemo sada proizvedeno u labaratoriji?
Završava se zimsko prskanje voća: Oštećenja na ranim kajsijama:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!