pažnja
AKO JE KAJSIJA OVAKVA DŽEM PROPADA STO POSTO: Ovo je ključan DETALJ kada ih birate, ne bacajte PARE
Zrelost kajsija nije nešto što može da se kontroliše, osim ako je sami ne berete
Na tezgama se kajsije polako povlače iz prodaje, ako želite da uhvatite poslednji voz za dobar narandžast, a ne braon džem od kajsija onda morate da obratite pažnju na to kakve kajsije uzimate. Pogotovo jer se sada na pijacama pojavljuju manje dobri plodovi, oni koji su stajali sa strane dok se "prava stvar" prodavala.
Uz jednostavan trik kako da izaberete dobru kajsiju za džem, olakšaćete sebi posao, imaćete savršeno sladak džem od kajsija sa savršeno narandžastom bojom.
Zrelost kajsija nije nešto što može da se kontroliše, osim ako je sami ne berete, ako je kupujete iz maketa ili na pijaci možete očekivati nešto bolji ishod. Na tezgama uglavnom pronalazimo one koje su ubrane, još uvek tvrde, ili one koje stoje preterano dugo, pa su počele i da trule pomalo, što ćete videti po mravima na kajsijama.
A ovo je ključna stvar na koju treba da obratite pažnju: Sitne kajsije daju u 90% slučajeva mnogo tamniji džem od kajsija koje krupno rastu. Za kvalitetan džem dakle treba kupovati kajsije kao za jelo, ne one "otpatke" nego veće, "zdrave" kajsije što zrelije moguće.
A ako želite dobar recept za džem od kajsija, ovaj je najbolji.
Završava se zimsko prskanje voća: Oštećenja na ranim kajsijama:
(Espreso/ Objektiv)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!