OVA 2 RECEPTA SA TIKVICAMA KOŠTAJU MANJE OD 200 DINARA: Idealni za RUČAK ili VEČERU, a spremaju se ČAS POSLA
Zapečene tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

u sezoni

OVA 2 RECEPTA SA TIKVICAMA KOŠTAJU MANJE OD 200 DINARA: Idealni za RUČAK ili VEČERU, a spremaju se ČAS POSLA

Probajte zapečene tikvice, ili čorbu od tikvica, dva recepta idealna za ovo doba godine, a koštaju maltene ništa

Objavljeno: 21:55h

Tikvice su u sezoni i jednostavne su za pripremu, ako mislite da prođete jeftino i da bez po muke napravite odlične obroke, tikvice su povrće za vas. Možete spremiti glavno jelo, salate, čak i dezert sa njima, piše Glossy.

Svima nam je novčanik sve tanji, zato možete probati ove recepte kako biste malo rasteretili kućni budžet.

2 recepta za jeftin i obilan ručak od tikvica

Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

1. Zapečene tikvice

Sastojci:

  • so i biber po ukusu
  • 150 g kačkavalja
  • 3-4 kašike ulja
  • 3 tikvice
  • 4 jaja

Tikvice iseckajte na kolutove, a zatim na kockice. Sipajte u vatrostalnu posudu srednje veličine i prelijte sa 3-4 kašike ulja. U činiji umutite jaja, koja ste prethodno posolili i pobiberili, pa prelijte tikvice. Odozgo pospite rendanim kačkavaljem i pecite na 180°C 30-35 minuta.

Čorba
foto: Printscreen

2. Čorba od tikvica

Sastojci:

  • kokošija kocka za supu
  • 2 pune kašike brašna
  • 1,5 l vode
  • ulje
  • so
  • pola limuna
  • 3 srednja krompira
  • 2 srednje šargarepe
  • manja tikvica
Tikvice
foto: Printscreen/youtube/Healthy Recipes

Priprema:

  1. Povrće oljuštite i iseckajte na sitne kockice. Zatim prvo šargarepu propržite na ulju i kada ulje dobije narandžastu boju, u njega dodajte i tikvice i nastavite sa prženjem.
  2. Nakon toga dodajte brašno i brzim mešanjem vežite sve sastojke. Sve to prelijte sa toplom vodom u kojoj ste prethodno razmutili kokošiju kocku za supu.
  3. Nastavite sa kuvanjem, ali u vodu odmah dodajte prethodno seckan krompir.
  4. Kuvajte dok se krompir ne smekša. Pred kraj kuvanja, dodajte sok od pola limuna. Po želji posolite.
  5. Ključni trik je da kada se čorba malo ohladi, izblendajte sve ručnim mikrserom i uživajte!

A ako želite još recepata sa tikvica, imamo tri potpuno različita kreativna ručka za vas.

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:

01:00

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha

(Espreso/ Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.