NIKAD BRŽE NEĆETE SPREMITI OVO POVRĆE: Puno je VLAKANA i idealno za vaš STOMAK (RECEPT)
Tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet

U sezoni

NIKAD BRŽE NEĆETE SPREMITI OVO POVRĆE: Puno je VLAKANA i idealno za vaš STOMAK (RECEPT)

Tri odabrana recepta za jela sa tikvicama koja su sve samo ne doasdna

Objavljeno:

Tikvice su u sezoni i konačno nisu papreno skupe, sada možete da ih spremate do mile volje. Ako su vam se smučile punjene tikcive (šporet dugo radi) ili pohovane tikvice, grilovane tikvice, ova tri recepta će vas raspametiti.

Imamo ideju za jedan ručak, jednu večeru i jedan doručak, neki recepti su osvežavajući, neki ne baš toliko, mora da radi rerna, ali vi ne morate biti pored iste.

Recept za pitu sa sirom i tikvicama

Ovaj recept za pitu sa sirom i tikvicama možete spremati i za doručak i za večeru, ako ste sami možete za sva tri obroka, a toliko je dobar, kora je toliko hrskava, unutrašnjost toliko mekana da ćete se raspametiti.

Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

Sastojci:

  • 700 g tikvica
  • 300 g sitnog sira
  • 100 ml ulja
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 2 jajeta

Priprema:

Ako su tikvice mlade samo ih dobro operite, a ako su starije ogulite koru i onda izrendajte. Dodajte im sir, jaja, posolite i pobiberite i dodajte 3 kašike ulja u fil, a ostatak služi za premazivanje. Izaberite tepsiju koja je manja od kora i nauljite je. Stavite jednu koru, malo zužvajte, nauljite, pa preko drugu koru isto malo izgužvajte i nauljite i onda treću koru (isti postupak sa sa prethodne dve). Nafilujte i nastavite da ređate kore i fil dok ne utrošite sve. Isecite kocke, pa poprskajte pitu vodom. Uključite rernu da se greje na 180°C, taman da pita malo odstoji. Pecite dok ne porumeni.

Recept za salatu sa tikvicama

Ovaj recept za salatu sa tikvicama je jednostavan a i brz, gotov je za tili čas (10 minuta) i možete jesti salatu za lagani ručak ili večeru. Idealno je jelo za vrele letnje dane.

Sastojci:

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 5 čena belog luka
  • so, biber,
  • sirće, ulje
  • prstohvat mirođije
Salata, Tikvice, Salata od tikvica
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi

Priprema:

  1. Oljuštite tikvice i iseckajte ihna kockice, pa posolite i ostavite par minuta da puste vodu i ocedite ih. Zagrejte part kapi ulja u tiganju na blagoj vatri, pa dodajte iseckane tikvice. Poklopite i ostavite da se tikvice dinstaju. povremeno promešajte. Tikvice treba da omekšaju, a ne da se raspadnu. Nakon što omekšaju, ponovo ih procedite od vode koju su pustile tokom dinstanja.
  2. Iseckajte na sitno beli luk, pa sipajte u tikvice, dodajte pola kašičice ulja i malo sirćeta (u zavisnosti koliko volite kiselo). Posolite, pobiberite, dodajte prstohvat mirođije, pa sve dobro promešajte. Ostavite salatu od tikvica da se ohlade na sobnoj temperaturi, pa je stavite u frižider. Služite hladno.

Ovežavajuća čorba od tikvica

Ova čorba je jedna od bržih koju ćete napraviti, zapravo u pitanju je potaž, savršen je za ručak ili većeru, a zaista je odlična za regulaciju temperature i uzmanje svih nepotrebnih vitamina tokom vrelih letnjih dana.

Sastojci:

  • 1 veća tikvica ili 2 manje
  • 2 glavice crnog luka
  • 3,4 čena belog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • Kurkuma
  • So
  • Biber
  • Aleva (može i ljuta) paprika
Tikvice
foto: Printscreen/youtube/Healthy Recipes

Priprema:

  1. Izdinstajte crni i beli luk, ne morate presito seckati jer ćete ga blendati kasnije svejedno, dovoljno je da beli luk samo pritisnete da pusti sokove
  2. Dodajte šargarepu i pustite da se dinsta zajedno sa lukom, možete sipati i malo više vode kako bi što pre omekšala.
  3. Sve to dinastajte sa količninom začina po ukusu.
  4. Dodajte tikvice kada šargarepa omekša, i pustite ih par minuta da i one budu dovoljno kuvane.
  5. Sve izblendajte štapnim mikserom ili blenderom.

Nadamo se da su vam se dopali svi recepti sa tikvicama, a ukoliko vam ništa nije dovoljno zagolicalo maštu, onda probajte ovaj recept za ružice od tikvica, gotove su za pola sata.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.