UBACITE PILETINU U PEKAČ I SEDNITE DA ODMORITE, JELO SE SAMO SPREMA: Ovo je pravi LETNJI RUČAK, gotov za TILI ČAS
Piletina, Foto: Printscreen/Youtube/Recipetineats

RECEPT

UBACITE PILETINU U PEKAČ I SEDNITE DA ODMORITE, JELO SE SAMO SPREMA: Ovo je pravi LETNJI RUČAK, gotov za TILI ČAS

Domaćice vole da spremaju ručak koji ne zahteva mnogo truda, a ovaj je baš takav

Objavljeno:

Brz ručak u samo par koraka. Pripremite piletinu u pekaču i uživajte u hrani.

Evo recepta.

Sastojci

pile isečeno na komade 1

krompira 2 kg

crnog luka 2 glavice

Piletina, Belo meso
foto: Printscreen YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

maslaca 150 gr

ulja 2 šoljice

ajvara 3 kašike

ljutike 3 kašike

vegete i soli po ukusu

Kako pripremiti:

U pekač sipati šoljicu ulja, rasporediti komade piletine, posuti vegetom, poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni okopola sata. Na pola pečenja dodati krompir oguljen i na krupnije kriške isečen, pa peći još oko 15 minuta.

Posebno na maslacu i šoljici ulja ispržiti staklasto krupno isečen luk, dodati ajvar i ljutiku (može kečap, sos od paradajza), začine, još malo propržiti pa tom smesom preliti piletinu i krompir u pekaču i peći još oko 15 minuta.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.