bakina kuhinja
OVO JE RECEPT ZA STARINSKI KOLAČ SA KAJSIJAMA KAKAV SE JEO U STAROJ JUGI: Jedan sastojak ga RAZLIKUJE OD OSTALIH
Sjajan sočan da ne može više
Kolač sa kajsijama malo drugačiji, po sastavu starih majstora miriše cela okolina.
2 jaja
100 gr šećera
1 vanilin šećer
100 gr sira mladog
50 ml jogurta
korica limuna
120 gr brašna
1/2 praška za pecivo
250 gr kajsija
šeće u prahu sa kokosom za posipanje
Priprema:
Umutiti jaja sa praškom za pecivo, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, mladi sir, jogurt,korica limuna,.
Sve polako izmešati. Pleh manji obložiti pek papirom, pa istresti testo i poredjati polovice kajsija.
Peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni.
Posuti prah šećerom izmešano sa kokosovim brašnom. Sjajan sočan da ne može više.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!