NAPRAVITE OVAJ RUČAK I HVALIĆE VAS ČAK I SVEKRVA: Povrće u BEŠAMEL SOSU zasitiće i najveće GURMANE (RECEPT)
Povrće u bešamel sosu, Foto: Printscreen/Youtube/vieleRezepte

prijatno

NAPRAVITE OVAJ RUČAK I HVALIĆE VAS ČAK I SVEKRVA: Povrće u BEŠAMEL SOSU zasitiće i najveće GURMANE (RECEPT)

Ručak koji niko ne odbija

Objavljeno: 13:43h

Tikvice se često nalaze na našim trpezama u različitim oblicima, a ovaj recept ćete zavoleti čim ga probate!

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1 crni lik
  • 2 kašike putera
  • 1 šargarepa
  • 300 g pečuraka
  • 1 paradajz
  • 1 kašika brašna
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 1 veza peršuna
  • 100 g tvrdog sira
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/vieleRezepte

Priprema: U jednom tiganju na malo ulja propržite seckane tikvice i šargarepu. U drugom tiganju istopite puter i propržite seckani crni luk, pa dodajte i sekcane pečurke. Iseckajte paradajz i uklonite semenke, pa ga dodajte u tiganj sa tikvicama. Promešajte i krčkajte dok povrće ne omekša.

Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/vieleRezepte

U tiganj sa pečurkama dodajte brašno i dobro promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem, a onda i promešajte. Kad krene da ključa, kuvajte još 5 minuta na laganoj temepraturi. Povrće posolite i pobiberite, pa preko sipajte sos od pečuraka. Pospite peršunom i promešajte, pa krčkajte još 5 minuta. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta.

Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.