GULAŠU SA TIKVICAMA NIKO NEĆE MOĆI DA ODOLI: Toliko je LAGAN da će vam SVI TRAŽITI tanjir VIŠE (RECEPT)
Gulaš sa tikvicama, Foto: Printscreen/Youtube/ HotFood

ideja

GULAŠU SA TIKVICAMA NIKO NEĆE MOĆI DA ODOLI: Toliko je LAGAN da će vam SVI TRAŽITI tanjir VIŠE (RECEPT)

Morate da probate to ukusno jelo i biće vam jasno zašto je ovaj recept toliko poseban

Objavljeno:

Tikvice osim za salatu i pite možete da iskoristite i za gulaš.

Morate da probate to ukusno jelo i biće vam jasno zašto je ovaj recept toliko poseban.

Gulaš je tradicionalno mađarsko jelo koje se sprema od nekoliko vrsta mesa, ali ako želite da probate i letnju verziju, mi predlažemo ovaj recept. Napravite lagani gulaš sa belim mesom, tikvicama i paradajzom u kojem će uživati cela porodica. Ovo jelo na kašiku ne mora da se krčka kao i originalni gulaš, a jednako je ukusan.

Gulaš sa tikvicama
foto: Printscreen/Youtube/ HotFood

Sastojci:

300 g pilećeg filea

2 tikvice

3 paradajza

3 čena belog luka

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ HotFood

150 ml vode

1 kašičica italijanskog začina

1 veza peršuna

Priprema:

Isecite meso na kockice, pa propržite na malo ulja. Kada je meso gotovo dodajte tikvice isečene na kockice, kao i seckani paradajz. Promešajte i kuvajte par minuta da povrće pusti sok. Posolite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i sipajte vodu. Promešajte i poklopite, pa kuvajte na srednjoj temepraturi. Posle pola sata dodajte seckani beli luk, opet promešajte i poklopite. Nastavite da kuvate još nekih 10 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.

Bonus video:

01:00

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.