VERUJE SE DA ĆE, AKO NAPRAVITE OVE PROMENE, SREĆA POKUCATI NA VAŠA VRATA: Napravite male IZMENE i preokrenite ŽIVOT
Kuća, Foto: Profimedia

sve će vam ići od ruke

VERUJE SE DA ĆE, AKO NAPRAVITE OVE PROMENE, SREĆA POKUCATI NA VAŠA VRATA: Napravite male IZMENE i preokrenite ŽIVOT

Kako drugačije sreća može ući u vaš dom, nego kroz vrata na koja i vi sami ulazite?

Objavljeno:

Uz par jednostavnih saveta feng šui stručnjaka, možete privući u svoj dom pozitivnu či energiju, blagostanje, novac i sreću.

Pročitajte koje predmete treba da premestite, a kojih da se rešite kako bi vam u životu sve bilo besprekorno.

1. Boja vrata

Kako drugačije sreća može ući u vaš dom, nego kroz vrata na koja i vi sami ulazite?

Nameštaj, Soba, Dnevna soba
foto: Profimedia

Feng shui kuće obično bi imale vrata okrenuta prema severu ofarbana plavom ili crnom bojom, dok vrata okrenuta prema jugu treba da budu obojena crvenom ili narandžastom bojom. Ona koja gledaju ka istoku bi trebalo da budu smeđa ili zelena, dok je za vrata koja su okrenuta ka istoku najbolja boja siva ili bela.

2. Sveže cveće

Ne samo da ćete se opustiti uz dodir prirode i osvežiti ambijent cvećem, već će vam to doneti sreću na finansijskom polju. Izaberite neke svetle boje i postavite vazu ili teglu na vaš centralni sto ili kod prozora.

Budite sigurni da cvećem rukujete delikatno, kako biste održali pozitivnu energiju.

3. Pravilno raspoređeni nameštaj

Veruje se da pravilno postavljanje nameštaja u dnevnoj sobi može biti ključno za protok dobre energije. Fotelja bi trebalo da bude prislonjena zidu. Što se tiče spavaće sobe, vaš krevet bi trebalo da bude smešten dijagonalno na drugoj strani sobe od vrata.

4. Slonovi

Predmeti sa motivom slona su takođe poznati po tome što donose sreću. Ova životinja je simbol mudrosti i snage u nekim kulturama.

Veruje se da male figurice slona mogu da zaštite dom i ukućane.

Srećni bambus, Bambus
foto: Printscreen YouTube/Green plants

5. Bambus

Prema feng šuiju bambus u domu donosi najviše sreće u svakom pogledu. To je hidroponska vrsta biljke koja ima sposobnost da donese mir, sreću, bolje raspoloženje i produktivnost bilo gde da je postavite.

6. Red

Jedno od najlakših feng shui pravila koje možete slediti je uklanjanje nereda kod ulaza u vaš dom. To ne podrazumeva da napravite velike promene, već da vam jednostavno hodnik ili predsoblje uvek bude sređeno. Budite organizovani i držite stvari na svom mestu. Biće vam ugodnije i moći ćete jasno da razmišljate u lepom i urednom prostoru.

7. Tamjanski štapići

Pored toga što će se u vašem domu proširiti divan miris, veruje se da paljenjem tamjanskog štapića možete da se oslobodite loše energije.

8. Posuda sa voćem

Posuda puna voća izgleda prilično primamljivo. Može se smestiti u domu da bi uklonila nesreću, budući da se smatra da ona privlači prosperitet i pozitivnu energiju. Ovaj kineski simbol za plodnost može da poboljša i seksualno zdravlje.

9. Potkovica

Mnoge kulture smatraju potkovicu predmetom koji donosi sreću i veruje se da ju je najbolje smestiti iznad vrata. Neki ljudi veruju da usmeravanje potkovice prema gore može osigurati da sreća nikad ne napusti kuću.

10. Ribe

Ribe, bilo da su u pitanju žive u akvarijumu ili samo predmet sa motivom istih, donose finansijski prosperitet. Ako ne želite da imate problem sa redovnim čišćenjem akvarijuma možete da nabavite samo neku lepu sliku.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.