PREUKUSNA JE
OVAKO SU DOMAĆICE SPREMALE MUSAKU U 19. VEKU: Mnogo je UKUSNIJA, ovom RECEPTU ne može ništa DA PARIRA
Sada isprobajte recept za musaku ih 19. veka i vidite kako su je domaćice spremale
Jelo kojem u Srbiji niko ne može da odoli - jeste musaka.
Bilo da se sprema sa krompirom, tikvicama ili nekim drugim povrćem ukus je božanstven.
Sada isprobajte recept za musaku ih 19. veka i vidite kako su je domaćice spremale.
Potrebno:
4 poveća modra patlidžana
jaja
brašno
mast
¼ kg junećeg mesa
¼ kg svinjskog mesa
peršun
2 zelene paprike
1 velika glavica crnog luka
1 velika kašika sitno isecane debele slanine
2 kašike obarenog pirinča
2 puta na vrh noža belog bibera
2 puta na vrh noža soli
2 velike kašike milerama
1 jaje
so
biber
paprika
mileram
prezle
Priprema: Za 6 osoba potrebno je 4 velika patlidžana iseći na krogove pa svaki krug prokuvati u slanoj vodi i prebaciti na rešetku da se dobro ocedi. Zatim umutiti jaja i so, pa svaki krug patlidžana umočiti u jaja, pa u brašno pa pržiti na vreloj masti i ostaviti da se ocedi od masti na papirni ubrus.
Kada smo sredili patlidžan, vreme je da pripremimo fil. Na masti predinstati luk i svež peršun, a onda dodati zelenu papriku. Zatim dodati mleveno meso, slaninica i začine i sve dinstati. Zatim dodati obaren pirinač i 2 kašike milerama.
Kada ste napravili fil vreme je da poređate musaku u pleh ili vatrostalnu činiju. Na dno stavite kolutove patlidžana pa sloj mesa, pa sloj milerama, a onda opet patlidžan pa meso pa mileram i na kraju patlidžan još jednom. Preko njega stavite prezle i vratite u rernu da se sve zapeče oko 40 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
Bonus video:
(Espresi/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!