DA BI VAM MAFINI UVEK BILI SAVRŠENI MORATE DA UBACITE OVA DVA SASTOJKA U SMESU: Biće vazdušasti, mekani i ukusni
Mafini, Foto: Printscreen/Youtube/nasamalakuhinja

mali trikovi

DA BI VAM MAFINI UVEK BILI SAVRŠENI MORATE DA UBACITE OVA DVA SASTOJKA U SMESU: Biće vazdušasti, mekani i ukusni

Jednostavni trikovi za mafine kojima niko neće moći da odoli

Objavljeno:

Od kada su se početkom sedamdesetih godina prošlog veka u kuvarima pojavili prvi recepti za mafine, oni sve više osvajaju simpatije sladokusaca. Svoju popularnost duguju ne samo savršenom ukusu, već i lakoj pripremi. Danas postoji toliko recepata za ovo slatko testo, toliko da su i društvene mreže preplavljene.

Svi se pitaju odakle pomama za mafinima?

Vrlo je jednostavno, ovo su kolači koji se prave tako što se pomešaju sastoji i ispeku, pa ne postoji šansa da ne uspeju. Ali, kao i kod svih poslastica i ovde postoje neke cake koje će učiniti mafine mnogo ukusnijim.

Mafini
foto: Printscreen/Youtube/Jecinekulinarije

Ako volite da jedete mafine, onda u nastavku teksta pročitajte savete iskusnih američkih domaćica i blogera koji će garantovano poboljšati ukus ovih poslastica.

1) Ako pravite čokoladne mafinekorisitite vrelo mleko, kako bi se kakao bolje sjedinio, a ako koristite čokoladu dodajte kafu, jer joj ona samo pojačava ukus.

2) Soda bikarbona će učiniti da mafini bolje narastu, a i imaće lepšu boju.

3) Braon šećer čini smesu vlažnijom, pa će mafini biti sočniji, a i duže će biti sveži. Beli šećer je isto dobar i čini ih malo hrskavijim, ali neće ostati dugo sveži.

Mafini
foto: Printscreen YouTube/Cooking with Shirley

4) Nemojte previše da mutite. Kada dobijete glatku smesu bez grudvica prestanite. Što duže mutite to će smesa biti tvrđa, a ne mekša. Takođe, suve sastojke pomešajte odvojeno od mokrih, pa ih onda samo spojite.

5) Najlakše je koristiti poseban pleh za mafine - pazite samo da ga dovoljno namastite (bez obzira na to što je često reč o teflonskim kalupima).

6) Nemojte da prepunite kalup, jer onda neće moći lepo da naraste. Moraju da imaju dovoljno mesta za širenje pre nego što izađu iz udubljenog dela kalupa. Ako vam se mafini ipak zalepe za dno pleha, stavite pleh nekoliko minuta na mokri ubrus.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.