
preukusno!
SRBI SE DAVE U OVOJ KREMASTOJ POSLASTICI: Gotov je za 15min,a OVO VOĆE mu daje KISELKAST ukus zbog kog je NEODOLJIV
Sočni kremasti kolač sa trešnjama
Iskoristite sezonu trešanja i napravite najkremastiji kolač koji ste ikada probali!
Sastojci:
- 600 g trešanja
- 140 g šećera
- 600 ml mleka
- 50 g kukuruznog skroba
- 20 g putera

Priprema: Trešnjama izvadite koštice. Uzmite 300 g, pa dodajte 80 g šećera i izblendirajte. Dobijenu smesu procedite u šerpu, pa sipajte i mleko. Dobro promešajte da se sve sjedini, pa dodajte skrob. Lepo sjedinite smesu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u vatrostalnu posudu i poravnajte, pa stavite u frižider da se lepo stegne. Istopite 60 g šećera, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Na kraju dodajte preostale trešnje (300 g) i mešajte da se sve lepo sjedini. Sipajte preko kolača i poravnajte. Stavite još sat vremena u frižider.
(Espreso/Alo!)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!