TORTA JEDNOROG JE ZALUDELA DECU U SRBIJI, SVI MOLE ZA NJEN RECEPT: Kada vidite kako izgleda, biće vam jasno
Torta, Foto: Prinstcreen/Youtube/just.katebake

prijatno

TORTA JEDNOROG JE ZALUDELA DECU U SRBIJI, SVI MOLE ZA NJEN RECEPT: Kada vidite kako izgleda, biće vam jasno

Da bih dobila osnovnu boju moje torte pomešala sam plavu boju, roze boju i belu boju. Osnovne boje moje torte su bela, crna, plava i roze

Objavljeno:

POTREBNI SASTOJCI

ZA KORU

jaja - 4 komada

šećer - 150 g

ulje - 40 ml

brašno - 130 g

prašak za pecivo - 10 g

ZA KREM

brašno - 50 g

žumanca - 4 komada

vanila - 1 kašičica

šećer - 200 g

sveže mleko - 500 ml

ZA PREMAZIVANJE

kravlji maslac - 250 g, na sobnoj temperaturi

šećer u prahu - 500 g

sveže mleko - 2 supene kašike, vrelo

vanila - 1 komad

ZA UKRAS

fondan - različite boje

* merne jedinice

NAČIN PRIPREME

Za koru:

U dubokoj posudi mutite jaja mikserom skoro dok ne pobele. Dodajete šećer i mutite dok se u potpunosti ne istopu. Posle dodajete ulje i ponovo mešate. Prethodno ste prosejali brašno zajedno sa praškom za pecivo i kada ga dodate, mešate špatulom dok se ne dobije testo za kolač.

Sipate smesu u kalup za tortu sa padajućim dnom i obloženim papirom za pečenje. Koru za tortu pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na donjem grejaču skoro do kraja kuvanja. U poslednjih 10 minuta uključujete oba grejača. Pečete otpriklike 45-50 minuta dok čačkalica koju zabodete u sredinu ne bude suva. Kada je gotova, vadite je iz rerne, čekate da se u potpunosti ohladi i sečete je na 3 dela.

Za krem:

U dubokoj posudi mutite žumanca i dodajete šećer. Mutite dok se šećer u potpunosti ne istopi. Prosejete brašno i dodajete ga u smesu od jaja. Posle dodajete i vanilu. Mešate dok se ne dobije homogena smesa. U šerpi na ringli zagrevate mleko dok ne prokuva.

Nakon toga ga sipate u smesu i dobro izmešate. Dobijenu smesu prebacujete u đerpu i ponovo stavljate na ringlu neprestano mešajući dok ne prokuva i dok se krem ne zgusti. Kada je krem za tortu gotov, sastavljate tortu za rođendan, a redosled je red kore, red krema. Naizmenično se ređaju dok proizvodi ne nestanu. Poslednja kora treba da bude na vrhu.

Za premazivanje:

Prosejavate šećer u prahu kako ne bi bilo grudvica. U dubokoj posudi mutite maslac i postepeno u nekoliko etapa dodajete i prosejani šećer u prahu. Mutite dok ne dobijete sipkast krem. Na kraju dodajete vruće mleko i vanilu. Mešate ponovo dok se ne dobije homogena smesa. Nakon što vam je krem za premazivanje gotov, njime premazujete celu tortu sa kremom pomoću špatule. Pr tome pazite da količina krema bude ista na svakoj strani torte. Posle ukrašavate tortu fondanom. Da bih dobila osnovnu boju moje torte pomešala sam plavu boju, roze boju i belu boju. Osnovne boje moje torte su bela, crna, plava i roze.

(Espreso/bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.