sjajno
NEMOJTE VIŠE BACATI PREZRELE BANANE, KADA POTAMNE URADITE OVO: Genijalne ideje koje će vam MNOGO ZNAČITI
Isprobajte ovih 6 recepata sa prezrelim bananama
Poznati britanski voditelj i zaljubljenik u hranu Gregg Wallace kaže da su banane najslađe i najbolje za kuvanje kada potamne. Mnogi ih tada bacaju. Spominje kako su banane pune kalijuma, vitamina B6, vitamina C i vlakana koji vam pomažu da duže ostanete siti.
Isprobajte njegovih 6 recepata sa prezrelim bananama.
1.Slani uštipci od banane Sastojci: 3 zgnječene srednje banane, 3 jaja, 125 ml mleka, 125 g glatkog brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice soli, 1 kašičica curry praha, 1 naseckani mladi luk, 2 kašičice kukuruza šećeraca, suncokretovo ulje, chilli umak
Priprema: U veliku posudu stavite banane, jaja i mleko, brašno, prašak za pecivo, so i curry prah pa mešajte dok se sve ne pomeša. Zatim dodajte mladi luk i kukuruz šećerac. Dobro promešajte.
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte ulje. Uspite smesu u tiganj i nežno poravnajte. Pecite oko 5 minuta i poslužite s chilli umakom.
2. Palačinke s bananom Sastojci: 2 banane, 4 jaja, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 kašičica kokosovog ulja, bobice i jogurt
Priprema: U činiju dodajte banane i izgnječite ih viljuškom. Zatim dodajte jaja, cimet i vanilu. Uspite u bokal. Stavite tiganj na srednju temperaturu i dodajte kokosovo ulje. Uspite smesu za palačinke u tiganj i lagano vrtite. Kuvajte dve do tri minute sa svake strane. Poslužite uz bobice i jogurt.
3. Sladoled od banane Sastojci: 2 smrznute banane narezane na kriške
Priprema: Nakon što se zamrznu, stavite kriške banane u blender. Promešajte bananu u blenderu. Nastavite mešati, a zatim kašikom stružite po stranama blendera. Nastavite mešati. Ponovno ostružite strane. Nakon nekoliko puta trebao bi se pretvoriti u glatku teksturu poput sladoleda.
4. Banane i vafli od zobi Sastojci: 80g zobi, 2 banane, 2 jaja, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica ekstrakta vanilije, 1 šaka bobica, 1 kašika jogurta, 1 kašika maslaca od kikirikija, maslinovo ulje
Priprema: Pripremite sve sastojke osim dodataka i ulja dodajte u blender i miksajte. Prebacite svoju smesu u bokal i uspite u nauljeni toster za vafle. Kuvajte desetak minuta i uživajte s vašim izborom dodataka.
5. Banana rolnice Sastojci: 2 kriške hleba, 2 kašike glatkog maslaca od kikirikija, 2 banane, ulje za prženje, 1 jaje, 2 kašike mleka, 1/4 kašičica mlevenog cimeta, 1/4 kašičice ekstrakta vanile, smeđi šećer
Priprema: Skinite koricu s kriški hleba i poravnajte ih oklagijom. Krišku hleba namažite tankim slojem maslaca od kikirikija. Smotajte bananu unutar kriške. Zatim je stisnite. Stavite iganj na srednje jaku temperaturu i dodajte ulje.
Umutiti jaje, mleko, cimet i vanilu.
Umočite bananu i pecivo u testo dok se ne prekrije. Otresite višak. Pecite dok ne postane smeđe sa svih strana. Pospite šećer na tanjir i zarolajte rolnicu od banane.
6. Curry od banane Sastojci: 1 kašika kokosovog ulja, 1 oljušten i naseckan luk, 2 kašike curry praška, 3 oljuštene i narezane banane, 100 ml kokosovog mleka, 2 kašike naseckanog korijandera, kašičica šećera, skuvan pirinač
Priprema: Zagrjte ulje u tiganju i pecite luk do tri minute. Umešajte curry prah i kuvajte 30 sekundi. Dodajte bananu i kuhajte pet minuta. piše The Sun
(Espreso/TheSun)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!