ukusno
BAKIN RECEPT ZA PRAVU LETNJU POSLASTICU: Kolač sa orasima i čokoladom kakav NAŠI STARI obožavaju
Uzivaćete u svakom zalogaju
Kombinacija oraha i čokolade daje kolaču posebnu draž i ukus , uvek se traži recept više.
Potrebno je:
mera šolja od 200 gr.
3 jaja 3-6 kašika šećera po želji
1,5 šolja brašna
1 prašak za pecivo
1 ravna kašičica cimera
1 šolja jogurta
50 ml ulja
1/2 šolje ml. oraha
Još je potrebno za fil:
6 kašika vode
6 kašika šećera
100 gr čokolade
100 gr maslaca
2 šoljeoraha
1 šoljica ml. keksa
malo ruma po želji
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, jogurt, ulje,i ml. orahe.
Sve izjednačiti i sipati u podmazan pleh koji ste posuli brašnom. Peći 30 minuta na 180 stepeni da se kolač odvoji od tepsije i porumeni.
U šerpu sipati šećer i vodu, dodati maslac, čokoladu pa kad provri skloniti sa vatre pa ubaciti orahe i keks , po želji dodati rum. Dobro izjednačiti. Istresti na prohladjen kolač a može i na vruć.
Lepo izravnati pa posuti struganom čokoladom, ili orasima a može i glazura čokolade. Seći sasvi ohladjen. Jako dobar izdašan . Spakujte u kutiju može se zamrznuti ili duže stajati u frižideru.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!