OVAKVU MUĆKALICU NISTE JELI, ORIGINALAN RECEPT KAO IZ RESTORANA: Trik je u MESU, nikada ne treba da bude OVAKVO
Leskovačka mućkalica, Foto: Printscreen/ Youtube/ The Dot Pot

Preukusno

OVAKVU MUĆKALICU NISTE JELI, ORIGINALAN RECEPT KAO IZ RESTORANA: Trik je u MESU, nikada ne treba da bude OVAKVO

Ako ste ikada probali pravu leskovačku mućkalicu u restoranu, znate kolika želja za istom može nekada da vas uhvati

Objavljeno:

Kada im je ostajalo mesa od gozbe, Leskovčani nisu znali šta će sa njim, mic po mic, kažu da je tako, sasvim slučajno nastala čuvena Leskovačka mućkalica. Možda vam se čini komplikovanp, ali ovo jelo može svako da spremi kao da je iz restorana.

Leskovac nije poznat samo po roštilju nego po svom luku i paprici, pa kad su sve spojili zajedno, jelo je postalo traženo po svim restoranima širom Srbije.

Turisti mućkalicu obožavaju, a jednom prilikom je oduševilo i svetsku zvezdu Džuliju Roberts. Suština je da vam meso već bude spremno sa roštilja. Evo ga i recept:

Mukalica
foto: Printscreen/ Youtube/ The Dot Pot

Sastojci:

  • 6 komada svinjskog vrata (Ili bilo kog drugog mesa sa roštilja)
  • 3 glavice crnog luka
  • 300 gr paradajz pelata
  • 2 lista lorbera
  • malo soli i bibera
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 1 kašičica slatke tucane paprike
  • 2 dl vode
  • malo ulja
  • malo peršunovog lista

Priprema:

  1. Parčad svinjskog vrata posolite, pa ih ispecite na roštilju ili na teflonu bez masti i ulja. Luk sitno iseckajte i propržite ga na ulju, desetak minuta. Dodajte papriku, a zatim i paradajz pelat. Pržite sve zajedno dvadesetak minuta, uz povremeno dodavanje vode.
  2. Odvojite pečeni svinjski vrat od kostiju i isecite ga na krupnije kocke, a onda ga dodajte povrću i nastavite da dinstate jelo još desetak minuta. Mućkalicu ne bi trebalo mnogo mešati, nego samo povremeno protresti šerpu.
  3. Dodajte začine po ukusu - trebalo bi da bude ljuta, ali, ako ne volite, nemojte dodavati ljutu papriku. Papriku, ljutu i slatku, dodajte na kraju. Preručite jelo u vatrostalnu ili zemljanu posudu i zapecite u rerni još desetak minuta.
  4. Pred služenje, mućkalicu pospite seckanim peršunovim listom.

Prijatno!

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.