preukusno!
NAJKREMASTIJA LETNJA TORTA SA VOĆEM I PIŠKOTAMA: Bez pečenja, pravi se OČAS POSLA, a svaki ZALOGAJ se TOPI u ustima
Letnja poslastica koja će oduševiti sve
Ove vrele letnje dane može da rashladi samo jedna osvežavajuća voćna torta sa piškotama!
Mirko Končar je kuvar iz Beograda, koji već osam godina radi u restoranima i hotelima. Još sa 13 godina je zavoleo kuvanje i znao da je to posao kojim želi da se bavi.
Probali smo mnoge njegove recepte, oni su jednostavni, domaći i za svaku priliku, a sada vam predlažemo i njegov super recept za pravu letnju tortu koji će da vas oduševi.
Potrebno je:
- 2 velika pakovanja piškota (4 obična pakovanja)
- 450 g zaleđenog ili sezonskog voća
- 500 g kisele pavlake
- 250 g šećera
- 150 g crne čokolade
- 2 kesice krem šlaga vanil
- mleko po potrebi
- šlag za ukrašavanje
Priprema:
U sok od zaleđenog voća sipajte 25 ml mleka i izmešajte. U šerpu prečnika 25 cm poređajte natopljene piškote, ali ih nemojte previše natopiti jer će se raspasti. U odgovarajućoj posudi izmešajte pavlaku i šećer. U drugoj posudi umutite šlag krem. U šlag krem dodajte fil od pavlake, iseckanu čokoladu i izmešajte. U kalup sa piškotama sipajte pola fila.
Preko fila rasporedite voće i preostalom količinom fila prekrijte voće. Piškote koje vire sa strane isecite i poređajte po torti. Tortu poklopite i ostavite da prenoći u frižideru. Sutradan tortu prebacite na veći tanjir, ukrasite šlagom, dekorišite po želji.
(Espreso/Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!