KADA NAPUNITE TIKVICE MORATE DA URADITE JEDNU STVAR NA KRAJU: Samo takp neće biti BEZUKUSNE (RECEPT)
Punjene tikvice, Foto: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja

na kašiku

KADA NAPUNITE TIKVICE MORATE DA URADITE JEDNU STVAR NA KRAJU: Samo takp neće biti BEZUKUSNE (RECEPT)

Svi ovih dana traže ideje za pripremu ovog povrća, mi imamo caku kako da spremite najbolje punjene tikvice do sada

Objavljeno:

Tikvice su veoma zahvalno povrće, koga od proleća, pa sve do kasnih jesenjih dana ima u izbolju. Jela i načini na koji se tikvice mogu pripremiti mogu se prilagoditi svačijem ukusu: od sirovih, do pohovanih, preko musake sa tikvicama ili punjenih, čak se koriste i u pripremi kolača.

One mlade se spremaju brzo, a jela u kojima je glavna zvezda tikvica su veoma lagana i ne opterećuju stomak, a izuzetno su ukusna.

Takve su i punjene tikvice koje će zadovoljiti nepca i ljubitelja mesa i ljubitelja povrća, ali i onih koji veoma vode računa o ishrani.

Punjene tikvice
foto: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja

Sastojci:

  • 4-5 mladih tikvica
  • 300 g mlevenog mesa (junećeg ili mešanog)
  • 1 glavica crvenog luka ili struk mladog luka
  • 1 srednja šargarepa
  • 50 g pirinča
  • 50 ml ulja
  • 500 ml soka od paradajza
  • 1 sveži paradajz
  • so
  • biber
Punjene tikvice
foto: Printsceen/Youtube/ My kitchen Tanja

Priprema:

  1. Luk sitno iseckajte, šargarepu izrendajte, a pirinač dobro operite.
  2. Tikvice isecite na dva, a ako su duže, na tri dela, pa ih izdubite kašikom.
  3. Izdubljeni sadržaj iseckajte sitno.
  4. Na ulju i malo vode izdinstajte luk, šargarepu i središnji deo tikvica.
  5. Kada povrće omekša, dodajte mleveno meso i začine i sve kratko zajedno prodinstajte. Na kraju dodajte pirinač i sve sklonite sa vatre.
  6. Dublju vatrostalnu posudu nauljite, tikvice punite filom od mesa i ređajte jednu do druge.
  7. Poklopite ih ploškicama paradajza, pa nalijte sok od paradajza , a onda dodajte vode da tikvice ogreznu u tečnosti.
  8. Sud poklopite ili zatvorite folijom, pa stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se krčka oko 45 minuta.
  9. Posle tog vremena uklonite poklopac i zapecite tikvice još 15 do 20 minuta.
  10. Služite tople uz prilog po želji i sezonsku salatu.

Prijatno! Još jela i recepata sa tikvicama, pogledajte ovde.

(Espreso/ )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.