MEKANA KAO DUŠA
NA OVOJ STARINSKOJ PROJI NA "ŠOLJE" SMO SVI ODRASLI: Naše BAKE znaju tajnu SPECIJALITETA, recept morate DA ZNATE
Starinska proja na "šolje" je toliko mekana da ćete je pojesti za tren oka
Starinsku proju retko ko može da odbije naročito ako je tek izvađena iz rerne.
Naši stari znaju kako se ona sprema, a sada će i domaćice zapisati recept.
Toliko je mekana da ćete samo takvu spremati.
Potrebni sastojci za starinsku proju:
3 jaja
1 kesica praška za pecivo
1 šolja kisele vode
200 - 250 grama sira
5 kašika belog brašna
1 šolja jogurta
1 dl ulja
so po potrebi
15 kašika kukuruznog brašna
Priprema:
U činiji pomešajte obe vrste brašna sa praškom za pecivo.
Nakon toga dodajte ulje, jogurt, jaja i kiselu vodu.
Izjednačite tako da dobijete homogenu smesu, a zatim ubacite sir.
So dodajte ako želite, a ako je sir dovoljno slan onda nema potrebe.
Smesu izlijte u tepsiju i pecite na 180 stepeni.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!