Rezamci sa makom, Foto: Bakina kuhinja
recept
BAKA PODELILA RECEPT ZA STARINSKU POSLASTICU KOJU SU U JUGOSLAVIJI SVI TAMANILI: Rezanci sa makom MEKANI i KREMASTI
Vrhunsko.. ko nije probao mnogo je propustio
Objavljeno:
Neodoljivo dobro, tako kremasto samo klize i prosto se progutaju - sjajni rezanci sa makom.
Potrebno je:
200 gr rezanaca
2 kašike ulja
malo cimeta
muskatno orašče
1 vanilin šećer
šećer po želji
50 -70 ml. mleka
Priprema:
Rezance skuvati procediti i isprati u hladnoj vodi.Ugrejati ulje pa preliti, izmešati da se ne slepe. Ako mak nije sladak zasladiti, dodati malo cimeta, muskatni oračić vanilin šećer i sve izmešati. Dodati vrelo mleko pa izmešati.
Desert je gotov. Vrhunsko.. ko nije probao mnogo je propustio.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!