OVAJ VOJVOĐANSKI SPECIJALITET VRAĆA U DETINJSTVO KOLIKO GOD DA STE STARI: Dovoljno je samo JEDNOM da ga PROBATE
Rezanci sa makom, Foto: Printscreen/Instagram/sladje_od_sladje

PREUKUSNO

OVAJ VOJVOĐANSKI SPECIJALITET VRAĆA U DETINJSTVO KOLIKO GOD DA STE STARI: Dovoljno je samo JEDNOM da ga PROBATE

Ovaj recept će vas oduševiti, ako vam se jede nešto slatko, ovo je pravi recept za vas:

Objavljeno:

Rezanci sa makom su jedan od najpoznatijih vojvođanskih specijaliteta koji će vas oboriti sa nogu!

Potrebno je:

Umesiti glatko testo od:

  • 200 gr brašna ( poluoštro tip 400 )
  • 2 jaja
  • malo soli (pola kafene kašičice)

Testo mesiti deset minuta (dobićete čvršće testo) Umotati ga u providnu foliju i ostaviti ga 10-15 minuta. Posuti radnu površinu brašnom i oklagijom razvijati koru (u snimku se vidi postupak). Tegliti od sredine ka krajevima. Po potrebi dodavati još malo brašna da se testo ne bi lepilo za oklagiju. Ostaviti razvijeno testo da se malo prosusi ( nekih 30 minuta) pa iseći rezance. Staviti vodu da vri, dodati jednu kašicicu soli i 2-3 kašike ulja. Spustiti rezance, kada isplivaju, kuvati ih još dva minuta. Procediti ih i preliti hladnom vodom.

Nadev od maka:

  • 200 gr maka
  • 150 gr šećera
  • 1 dl mleka
  • 50 gr butera

Sve prokuvati nekih 10 minuta. Malo ih prohladiti i pomešati sa domaćim rezancima.

A ovde pogledajte mapu kineskih rezanaca:

04:04

Mapa kineskih rezanaca: ② Rezanci Bijangbijang sa paprikama

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.