posno, a ukusno
ZAPRŠKA ZA PREBRANAC DODAJE SE BAŠ U OVOM TRENUTKU: Samo tako će vam jelo biti SOČNO, spremite ga za PETROVDAN
Za pripremu zapečenog pasulja prebranca preberite pasulj, operite ga i stavite da se skuva do pola
Sutra se obeležava Petrovdan, kakose pada u sredu, ručak će biti posan, a šta je bolje posno poslužiti na slavi od zapečenog pasulja, prebranca.
Evo recepta.
Namirnice:
pasulj prebranac 500g
crni luk 800g
kečap 1dl
so 1kk
vegeta 1kk
slatka paprika 1sk
ljuta paprika 0.5kk
ljuta tucana paprika 0.5kk
biber 0.5kk
brašno 1sk
ulje 1dl
beli luk 2čl
Priprema:
1
Za pripremu zapečenog pasulja prebranca preberite pasulj, operite ga i stavite da se skuva do pola.
2
Luk očistite, sitno isecite pa na vrućem ulju dobro ga izdinstajte da skroz omekani.
3
Gotov luk za pasulj prebranac začinite po ukusu sa soli, vegetom, biberom i kečapom.
4
Uzmite vatrostanu činiju stavite malo ulja na dno posude pa redjajte red pasulja, red luka, tako da pasulj bude poslednji red pa nalite pasuljh sa malo vode od kuvanja.
5
Staviti pasulj prebranac u rernu i pecite na 180 stepeni. Pred kraj napravite zapršku. Ugrejati malo ulja pa dodajte sitno isečen beli luk malo promešajte i stavite kašiku brašna. Zatim dodajte slatku i ljutu papriku i dodajte malo vode.
6
Prelite zapečeni pasulj prebranac zaprškom završite pečenje. Gotovo vruće jelo pospite tucanom ljutom paprikom i toplo poslužite.
(Espreso/Erecepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!