U KOLAČ SA VIŠNJAMA DODAJTE OVAJ NAPITAK I BIĆE KREMAST I UKUSAN: Samo stare domaćice znaju OVU CAKU za MEKOĆU
Kolač sa višnjama, Foto: Printscreen/youtube/jelajelena1

recept

U KOLAČ SA VIŠNJAMA DODAJTE OVAJ NAPITAK I BIĆE KREMAST I UKUSAN: Samo stare domaćice znaju OVU CAKU za MEKOĆU

Evo kako se pravi kolač sa višnjama i jogurtom, mekan i neodoljiv!

Objavljeno: 08:11h

Kolač sa višnjama i jogurtom se brzo sprema, sve što vam je potrebno je oko sat vremena i kalup za pečenje hleba. Zbog jogurta se ovaj kolač sa višnjama neće osušiti, a biće svež i do tri dana. Evo kako se pravi kolač sa višnjama i jogurtom!

Sastojci:

2 šolje pšeničnog brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

Kolač sa višnjama
foto: Printscreen/youtube/jelajelena1

1/2 kašičice soli

1 kašičica mlevenog cimeta

1/2 šolje neslanog putera, omekšanog

1 šolja kristal šećera

2 velika jaja

1 kašičica ekstrakta vanile

1 šolja običnog jogurta

1 šolja svežih ili smrznutih višanja, bez koštica i prepolovljenih

Recept:

Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite i pobrašnite kalup za hleb.

U srednjoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i mleveni cimet. Ostavite na stranu.

U velikoj posudi za mešanje umutite omekšani puter i šećer dok ne postanu lagani i mekani. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro umutivši nakon svakog dodavanja. Umešajte ekstrakt vanile.

Kolač sa višnjama
foto: Printscreen/youtube/jelajelena1

Postepeno dodajte mešavinu brašna u mešavinu putera, naizmenično sa jogurtom. Počnite i završite sa mešavinom brašna, mešajući dok se samo ne sjedini. Pazite da ne mešate previše. Nežno ubacite višnje, pazeći da budu ravnomerno raspoređene po testu.

Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Po želji na vrh stavite nekoliko dodatnih višanja za dekoraciju. Pecite u zagrejanoj rerni 55-60 minuta ili dok čačkalica ubačena u sredinu ne izađe čista. Ako vrh vekne počne prebrzo da porumeni, možete ga pokriti folijom kako biste sprečili da previše dobije boju.

Kada je pečen, izvadite kolač sa višnjama i jogurtom iz rerne i ostavite da se ohladi u plehu oko 10 minuta. Zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Kada se ohladi, isecite i poslužite svoj ukusni kolač od višanja, jogurta i cimeta. Uživajte u njemu uz kafu, čaj ili kada vam dođu gosti!

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.