UKLONITE ŽUTE FLEKE OD ZNOJA UZ POMOĆ JEDNOSTAVNOG TRIKA: Sa svega nekoliko sastojaka, SVE će nestati
Fleka od znoja, Foto: Printscreen/ Youtube/ Savjetnica

Domaćica

UKLONITE ŽUTE FLEKE OD ZNOJA UZ POMOĆ JEDNOSTAVNOG TRIKA: Sa svega nekoliko sastojaka, SVE će nestati

Recept za pastu za lako uklanjanje fleka od znoja na vašoj odeći nikada nije bio lakši

Objavljeno:

Doba je godine kada se više znojimo, više koristimo dezedorans, i više nosimo belu odeću. Ukoliko ste ceo dan izloženi vrućini i znojite se, vrlo često će vaša odeća ispaštati zbog toga. Žute mrlje ispod pazuha se jako teško skidaju običnim pranjem. Evo kako to možete jednostavno da rešite.

Ako ste primetili da vaš omiljeni svetli odevni predmet koji ide uz sve ima ružne žućkaste mrlje koje nisu nestale tokom pranja, stručnjaci portala Tips And Tricks savetuju vam da pripremite lavor ili kantu i jednu manju posudu, i sledeće sastojke: 250 mililitara sirćeta, 500 mililitara tople vode, 120 grama sode bikarbone, kašika soli i jedna kašika vodonik peroksida, koji se mogu kupiti u svim apotekama.

Znoj
foto: Profimedia

Prvo stavite sirće i vodu u lavor ili kantu, zatim odeću sa mrljom i ostavite da se namače oko 20 minuta. U drugoj posudi pomešajte sodu bikarbonu, so i vodonik peroksid dok se ne pretvori u smesu nalik na pastu.

Posle toga izvadite odeću iz sirćeta i vode i pažljivo je iscedite rukama, a zatim peškirom utrljajte mrlju pastom od sode, soli i peroksida; peroksid će ga izbledeti, a so i soda će potpuno očistiti tkaninu. Ostavite pastu 20 minuta, a zatim operite odeću u mašini za veš i ostavite da se osuši na vazduhu.

Obratite pažnju: Kako napominju na portalu, posle pranja ne sušite odeću sa koje ste uklonili mrlju u mašini za sušenje veša, jer će deo na kome je bila mrlja izbledeti i tkanina će se trajno oštetiti.

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni:

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

(Espreso/ Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.