OVAJ TRIK SA VEŠOM ĆE VAM UŠTEDETI NOVAC I VREME: Za ovo malo ko zna, a odeća će DUŽE TRAJATI (VIDEO)
Veš, Foto: Printscreen/TikTok/ cleaning_at83

sjajno

OVAJ TRIK SA VEŠOM ĆE VAM UŠTEDETI NOVAC I VREME: Za ovo malo ko zna, a odeća će DUŽE TRAJATI (VIDEO)

Profesionalac otkriva na koji način odeća duže traje i kako da uštedite novac!

Objavljeno:

Odeća, pogotovo ona nekvalitetna nakon više pranja zna da se skupi, izbledi ili jednostavno podere. Ovo se upravo dešava kada nepravilno peremo veš u mašini. Profesionalac u svom poslu, Kelsi Zapata koja drži servis za čišćenje otkrila je nekoliko grešaka koje većina pravi prilikom pranja veša, ali i saveta koji će da nam uštede vreme, novac i odeću.

Prvo, na svakom komadu odeće koji sadrži pertle, kao što su duksevi, trenerke ili jakne, potrebno je da ih vežete. Na taj način, sprečite se da se one prilikom pranja izvuku. Dalje, tamniju odeću, posebno teksas uvek okrenite naopako i tako ubacite u bubanj od veš mašine.

Veš mašina
foto: Profimedia

Tako će prašak moći bolje da prodre u unutrašnjost i pritom manje će da puštaju boju. Napomena: Nipošto tamniju odeću ne perite na visokoj temperaturi.

"Uvek tamnu odeću perite u hladnoj ili mlakoj vodi - sačuvaćete joj boju i produžiti vek trajanja", napominje Zapata. Što se tiče čarapa, trik koji će vam uštedeti vremei živce jeste da ih stavljate u vrećicu ili mrežicu za pranje. Tako nećete morati da se mučite da ih "jurite" po bubnju i uparujete.

Sušenje veša

Ukoliko ne sušite veš na žici, već imate mašinu za sušenje, prema rečima ovog profesionalca, uvek to učinite na nižoj temperaturi.

"Ne sušite svoju odeću na visokoj temperaturi. To je najbrži način da uništite odeću, skupite vlakna ili odevni predmet nakon jednog štapića za minđuše sa niskom ili srednjom temperaturom", rekla je za kraj.

Pogledajte detaljnije u videu:

00:56

EKIPA MAJKE I SNAJKE POMOGLA U OSTVARENJU CILJA MALE NINE: Donirana 300 krofni i novčana pomoć za lečenje njenog oca

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.