OPASAN TREND NA INTERNETU MOŽE DA IZAZOVE JEZIVE OPEKOTINE KOŽE I GORE: Mladi se SUNČAJU mažući OVO na sebe (VIDEO)
Sunčanje sa pivom, Foto: Printscreen/ TikTOk/ rrenriquez

izbegavajte

OPASAN TREND NA INTERNETU MOŽE DA IZAZOVE JEZIVE OPEKOTINE KOŽE I GORE: Mladi se SUNČAJU mažući OVO na sebe (VIDEO)

Svaka metoda koja se koristi za ubrzanje tamnjenja donosi više štete nego koristi i rezultiraće trajnim oštećenjem kože

Objavljeno:

TikTok je od svog početka postao izvor brojnih trendova, onih dobrih, ali i onih opasnih koji narušavaju zdravlje korisnika. Najnoviji trend, koji brojni stručnjaci karakterišu kao "ludost", je korišćenje piva za brže tamnjenje na suncu koje ne samo da vas čini lepljivim i magnetom za muve, već vas dovodi u opasnost od toplotnog udara, trovanja suncem i još gorih oboljenja kože.

Ovo je izuzetno opasan trend i da nesumnjivo može da dovede do razvoja mnogih opakih bolesti.

Neverovatno je da ovo "ludilo" postoji. Ovo je izuzetno opasan"trend" sa potencijalno veoma ozbiljnim posledicama. Ljudi koji su skloni predugom boravku na suncu su izloženi ozbiljnom riziku od razvoja svih vrsta bolesti kože, peckanje je povezano sa razvojem mnogih bolesti koje ugrožavaju život.

@rrenriquez Lahat ba tayo nakapag try na ng beer tanning??✌️ I forgit to bring my oil. Promise ok din ang beer! I’ve been using this since 20 years ago? #Fyp #Foryou #Trending #SanMiguelBeerMen #SanMiguelBeer #RrEnriquez #QueenSawsawera ♬ GENTO - SB19

Džejson Goldberg, direktor kompanije "SpaSikers", upozorio je da pivo može da uzrokuje trovanje.

- Korišćenje piva za sunčanje, posebno bez SPF- a, značajno povećava rizik od opekotina od sunca, toplotnog udara i, uz kontinuiranu upotrebu, preranog starenja. Bez SPF-a, potrebno je samo 10 minuta na suncu da koža počne da gori. - rekao Goldberg.

Golberg je rekao da pivo zbog hmelja, koji je ključni sastojak, može da utiče na brže tamnjenje, ali ne čini ga dobrim za sunčanje. Povećava lučenje melanina, koji našu kožu čini tamnijom, ali treba biti izuzetno oprezan.

- Svaka metoda koja se koristi za ubrzanje tamnjenja donosi više štete nego koristi i rezultiraće trajnim oštećenjem kože. Zapamtite, koliko god preplanuo ten izgleda privlačno, ništa nije vredno vašeg zdravlja i nemojte da sledite ovaj trend - dodaje Goldberg.

"Nacionalni centar za zdravlje" navodi da ne postoji bezbedan ili zdrav način da instant pocrnite i da treba biti veoma oprezan kada ste na suncu. Ovo uključuje provođenje vremena u hladu kada je sunce najjače - između 11 i 15 časova, kao i pokrivanje odgovarajućom odećom. Korišćenje kreme za sunčanje sa SPF-om od najmanje 30, je od važnog značaja za zaštitu od sunčevih zraka.

ČUVENI METEOROLOG NEMA LEPE VESTI! Todorović: Ovo je tipično proleće, leto će biti hladnije od prosečnog! Otkrio i kad će sunce:

02:49

ČUVENI METEOROLOG NEMA LEPE VESTI! Todorović: Ovo je tipično proleće, leto će biti hladnije od prosečnog! Otkrio i kad će sunce

(Espreso/ Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.