AKO IZGORITE NA SUNCU OVE DVE PRIRODNE STVARI SU NAJBOLJA PRVA POMOĆ: Dermatolozi KONAČNO rekli svoje
Ilustracija, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

AKO IZGORITE NA SUNCU OVE DVE PRIRODNE STVARI SU NAJBOLJA PRVA POMOĆ: Dermatolozi KONAČNO rekli svoje

Dermatolozi su otkrili koje dve prirodne stvari su najbolje rešenje za opekotine od sunca

Objavljeno:

Nije zdravo preterano se izlagati suncu zbog svih kožnih oboljenja koja vam prete, ali ukoliko ipak pogrešite, ovo su prirodna rešenja koja pomažu u hlađenju opekotina od sunčanja.

Šta pomaže kod opekotina

Naime, dermatolozi smatraju da aloe vera i kokosovo ulje mogu pomoći u ublažavanju opekotina i smanjenju ožiljaka uzrokovanih od previše izlaganja suncu, piše Well and Good. Međutim, dermatolog Gita Yadav, osnivač FACET Dermatologije, rekla je da je važno i kada primenjujemo kokosovo ulje.

Aloe vera
foto: Profimedia

Ako ga nanesete prebrzo nakon što izgorite na suncu, mogli biste da pogoršate bolnu, natečenu i sprženu kožu zadržavanjem toplote. Zato preporučujem prvo upotrebu aloe vere, a zatim kokosovog ulja“, objašnjava ona.

To znači da ako imate bilo kakvih problema u vezi s kožom izgorenom na suncu, zaboravite na nanošenje kokosovog ulja i držite se rashlađivanja aloe verom ili kremom za sunčanje.

„Aloe vera omogućava koži da diše i najbolje se koristi u početku za opekotine od sunca. Kokosovo ulje je bolje koristiti u kasnijim fazama oporavka od opekotina, kada se koža ljušti“, savjetuje Yadav.

Bonus video: Sezona na Lidu

01:46

Zemunci otvorili sezonu na Lidu

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.