PRESTANITE DA PRAVITE OGROMNU GREŠKU: Samo OVAKO ćete znati da li je PRAVO vreme da ZALIJETE biljku
Cveće, Foto: Printscreen YouTube/SNOVI, KUĆA, DOM

MORATE ZNATI

PRESTANITE DA PRAVITE OGROMNU GREŠKU: Samo OVAKO ćete znati da li je PRAVO vreme da ZALIJETE biljku

Uz ovu caku ćete znati da li je pravo vreme da zalijete biljku ili ne

Objavljeno:

Jako je bitno da prepoznate kada je pravi trenutak da zalijete biljku, da je ne biste gušili vodom i da bi ona mogla leopo da napreduje.

‘U toplijem delu godine, posebno kada su velike vrućine, važno je biti svestan toga da visoke temperature mogu uticati na biljke. Važno je uzeti u obzir promene u izloženosti suncu, povećanu temperaturu i vlagu’, započeo je Dani Tarner, menadžer prodaje u onlajn cvećari, pa nastavio:

‘Svoje zelene biljke nastavite da zalivate jednom nedeljno, ali uvek imajte u vidu da će previše vode potencijalno uzrokovati uništenje korena.’

Cveće, Biljke, Lepi Jova
foto: Printscreen YouTube/SNOVI, KUĆA, DOM

‘Najbolji način da budete sigurni da li je vašoj biljci potrebno zalivanje jeste da umetnete prst u nekoliko površinskih centimetara zemlje. Ako je suva, vašoj biljci treba vode’, ističe, a prenosi Tportal.hr.

Iskusni cvećar napomenuo je da je u većini slučajeva znatno bolje da biljci nedostaje vode nego da je ima previše. Drugim rečima, ako niste sigurni da li je vreme za zalivanje, bolje pričekajte nekoliko dana kako biste svoju biljku zaštitili od prekomerne tečnosti.

Takođe, važno je uvek imati na umu specifičnosti vrste jer se biljke razlikuju po potrebama za svetlosti, vlagom i količinom vode.

‘Sukulenti, kaktusi i druge tvrdokornije vrste kao što su bršljan i biljka zmija obožavaju toplije uslove i suvu zemlju. Ali većinu biljaka leti je poželjno ukloniti s direktnog sunca, a zimi udaljiti od radijatora.’

Za kraj, Tarner je dodao još jedan način na koji proveriti suvoću zemlje.

"Podignite saksiju i ako vam se čini laganija nego inače, znači da se zemlja osušila i potrebno je zaliti je".

04:01

RADIONICA ZA DECU U JEVREMOVCU: Botanička bašta i njeni biolozi otvaraju svoja čarobna vrata za najmlađe

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.